ZOOM Türkçe dil seçimi

Zoom nasıl türkçe yapılır? Zoom dil değiştirme işlemleri Covid-19 sebebiyle ara verilen okulların fazlası Zoom uygulamasına geçiş yapmıştır. Zoom türkçe uygulamasının şayet kurulduğunda İngilizce dili ile gelmesi pekçok talebe ve muallim için dezavantajlıdır. Bizde bu haberimizde Zoom'un nasıl türkçe yapılacağını, Zoom'dan dil nasıl değiştirileceğini ayrıntılı bir şekilde anlatacağız... 

 Covid-19 pandemisi sebebiyle eğitim ve öğretim döneminin yüz yüze dersleri durdurulmuş ardından şayet öğrencilerin evlerden derslere giriş gerçekleştireceği uzaktan eğitim sürecine giriş yapılmıştır. Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde kullandığı uygulamalardan biri şayet Zoom Cloud Meeting uygulaması olmuştur. Öğrenci ve öğretmenlerin video konferansı ile çevrimiçi bir şekilde kullandığı Zoom platformundan eğitim hâlâ devam etmektedir.   Birçok şahıs yönünden eş vakitli giriş yapılıp kullanılmakta olan Zoom uygulaması ile ilgili merak edilen özelliklerden biri şayet Zoom’u İngilizce dilinden Türkçeye çevirme işlemidir. 

Hem taşınabilir üstelik masaüstü olarak programları bulunan Zoom, ilk kurulumunu yaptığında İngilizce olarak yüklenmektedir. Lakin Zoom programını kolaylıkla İngilizceden Türkçeye geçirilebilir. Sizde Zoom dilini değişiklik uygulamak ve Zoom’u Türkçe uygulamak istiyorsanız gerçekleştireceğiniz işlemler;   • Öncelikle Zoom programını şahsi bilgisayarınıza indiriniz,   • Kullanıcı bilgilerinizi doldurarak sisteme giriş yapınız,   • Zoom programını açarak açılmış tutunuz ve bilgisayarın alt köşesinde bulunan simgeye tıklayınız,   • Sağ köşede bulunan simgeye bastıktan ardından Zoom simgesine gelerek sağ klik yapınız.   • Yan kısımda açılacak olan menüdeki Switch Languages opsiyonuna basın,   • Açılacak olan menüden dilediğiniz dili seçebilirsiniz.   

• Dil seçiminizi yaptıktan ardından seçeceğiniz dil otomatik bir şekilde Zoom’a uygulanacaktır.     Zoom uygulaması nasıl Türkçe yapılır   Zoom’u Türkçe uygulamak ve Zoom Türkçe ayarlarını yerine getirmek namına maalesef ki Türkçe dil desteği bulunmuyor. Yani Zoom’da dili değiştirecekseniz maalesef Türkçe yapamazsınız zira bu türlü bir opsiyon yok. Lakin dili; İngilizce, Almanca, İspanyolca, Çince, Japonca, Rusça ve Korece yapabilmektesiniz.   Ülkemizde pandemiden ötürü pekçok talebe ve öğretmenin kullanmakta olduğu Zoom uygulaması, yakın bir vakitte gerçekleştireceği güncelleme ile birlikte Türkçe dil özelliğini getirecektir. Böylelikle yeni güncelleme ile birlikte sizde Zoom için Türkçe ayarlaması yapabileceksiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim