Yasaklı sitelere giriş 2022

 Yasaklı sitelere giriş, ülkemizdeki internet sağlayıcının engellemiş olduğu içeriklere girmek ile alakalıdır.


Her ülkenin belli internet denetimini gerçekleştiren birimleri bulunmaktadır. Bu birimlerin asıl vazifiyeti ülkenin internet tüketimi esnasında kötü içeriklere göz atmasını engellemektir. Ülkemizde de bu birimin engellediği bizim tanımımızla “yasaklı siteler” bulunmaktadır. İnternet üstünde bulunan bu yasaklı sitelere ara sıra giriş uygulamak istiyoruz. Bu gibi hallerde dahi başvurabileceğim pekçok usul sahip olunan. Sizlere bu yazımızda yasaklı sitelere giriş başlığı altında nasıl giriş yapabileceğiniz ile ilgili verileri hazırladık. Yasaklı siteler her ne kadar hükümetin birimleri tarafından engellenmiş olsa dahi kolay bir şekilde aşılabiliyor. Girişlerin epey kolay olduğu ve her bireyin yapabileceği pekçok yasaklı sitelere giriş tekniği bulunmaktadır. Ayrıca bu yöntemler cümle alem tarafından bilinse dahi engellenmesi epey zahmetlidir. İmkansız olmayan bu engeller gelse dahi yenileri kolayca üretildiğinden kaynaklı problemsiz bir şekilde kullanılmaktadır.



 

Bu yazımızda sizlere dns, proxy vs. pekçok yasaklı sitelere giriş yönteminden ve bu yöntemleri nasıl uygulayacağınızdan bahsettik.


Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemleri


Yasaklı sitelere giriş yöntemleri hudut barındırmayan ve engellenmesi epey güç olan yöntemlerden oluşmaktadır.


Yasaklı siteler başlığı altında bulunan internet sitelerine giriş uygulamak için çok sayıda yol bulunmaktadır. Bu yazımızda bu yolların fazlasını derlemiş olsak’ta ille ki bizimde atladığımız başka giriş yolları bulunabilir. Bu yüzden bu giriş engelleri yalnızca sözde engeller olmaktadır. Peki yasaklı sitelere giriş yöntemleri neler?

VPN kullanarak internet üstünde yasaklanmış tüm internet sitelerine kolayca girmeniz muhtemel. Bazı VPN’ler birtakım internet sitelerinde çalışmayabilir burada yapmanız gereken başka VPN aramak olması gereklidir. Ayrıca birtakım VPN uygulamalarının sürati düşük olur. Eğer bahsetmiş olduğumuz yasaklı sitelere giriş günlük hayatınızda mühim ölçüde şayet kullanacağınız VPN’ler hızlı ve sonsuz olması gereklidir.



 

DNS adresleri değiştirerek giriş yapma. Bu usul de DNS’lerinizi yurtdışına göre ayarlanmaktadır. Bu sayede ülkemizin yasaklamış olduğu internet sitelerine erişmeniz muhtemel.


Bunlar en çok sarfedilen yasaklı sitelere giriş yöntemleri olarak bilinmektedir. Yazımızın devamında başka yöntemler ve nasıl uygulanacağı dahi bulunmaktadır.


Yasaklı Sitelere Giriş Programları


Yasaklı sitelere giriş programları olarak isimlendirilen programlar çoğunlukla VPN olarak bilinmektedir.


Yasaklı sitelere giriş işleminde sarfedilen programların %95’ini VPN’ler oluşturmaktadır. Bunların beraberinde başka programlar vasıtasıyla dahi yasaklı sitelere giriş yapmanız muhtemel olmaktadır. VPN’ler masaüstü bilgisayarınız üzerinde, laptobunuzda, tabletinizde yahut taşınabilir cihazınızda kullanabileceğiniz uygulamalardır. Bu programları kullanacağınız cihaza göre internet üzerinden araştırıp kolayca indirebilirsiniz. VPN uygulaması kullanmadan evvela dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar sizlerin daha iyi bir internet niteliği almanız tarafından önemlidir.


VPN bulurken nelere dikkat etmeliyiz?


Bulduğunuz VPN’nin tüm cihazlara ahenkli olması tam erişilebilirlik tarafından ehemmiyet sarf etmektedir.

VPN indirme sürati en anahtar noktalardan bir tanesidir. Normal internet süratini tam manasıyla yansıtmayan VPN’ler çoğunlukla sabırsızlığa ve sonrasında programlamayı silmeye zorlamaktadır. Bu yüzden bulacağınız VPN’nin tanımlama evresinde indirme süratini (kaç MBPS olduğunu) denetleme edin ve buna uygun VPN indirin.


 


Kullanmak dilediğiniz VPN’nin ülke kapsamlarına göz atın. Günümüzde fazlası VPN 60’dan çok ülke için hizmet sağlamaktadır.


DNS Değiştirmeden Yasaklı Sitelere Giriş


DNS değiştirmeden yasaklı sitelere giriş fazlası bireyin bilmediği ama muhtemel olan giriş yöntemleri arasında gelmektedir.


Yasaklı siteler bundan sonra internet ortamımızın nerdeyse her yerinde bulunmaktadır. Özellikle hiç bir eksikliği olmayan siteler dahi (Wikipedia) yasaklı site olarak görülebiliyor. Genellikle sosyal medya araçlarını vuran bu yöntemler bunun beraberinde +18 siteleri ve bahis sitelerini de vurmaktadır. Bu yasakları aşmak için de cümle alem kendi bulduğu usul yardımıyla yasaklı sitelere giriş prosedürünü gerçekleştiriyor.



 

DNS değiştirerek internet sitelerine girme fazlası bireyin bildiği kolay bir usul olarak gösterilmektedir. Fakat DNS değiştirip girdiğinizde internet hızında ufakta olsa yavaşlama yahut lag girmesi hali olabiliyor. Bu gibi problemler ile karşılaşmamak namına DNS değiştirmeden giriş uygulamak daha çok tercih edilmektedir. DNS değiştirme tekniği yerine çoğunlukla VPN programları, ktunnel ve vtunnel sistemleri tercih ediliyor. vtunnel ve ktunnel sitelerinde cihazınıza uygun programları bulabilir ve böylelikle DNS değiştirmeden giriş yapabilirsiniz. Bunun beraberinde uğraşmamak namına internete VPN diyerek aratıp ilk karşınıza çıkan uygulaması dahi indirebilirsiniz.


DNS Ayarları Değiştirerek Yasaklı Sitelere Giriş


DNS ayarları değiştirerek yasaklı sitelere giriş günümüzde her bireyin bildiği en kolay yöntemdir.


Yasaklı sitelere girmenin en çok sarfedilen yolu belkide DNS değiştirme prosedürü yaparak giriş yapmaktır. Tabi DNS değiştirme işlemleri için bilgisayardan ufakta olsa anlamanız gereklidir. Telefon için şayet bu WİFİ ağına bağlanırken saklanmış alternatifler evresinde bulunmaktadır. Windows bilgisayarınız üzerinde DNS adresi farklılık yapmak için aşağıda bulunan adımları takip ediniz:


Öncelikle denetleme masasını açın.

Karşınıza çıkan pencerede “Ağ halini ve görevleri görüntüle” simgesine tıklayın.

Açtığınız simgede karşınıza çıkan sahip olunan internet bağlantınızı bulun ve tıklayın.

Mevcut internet bağlantınızın özellikler düğmesine tıklayın.

Burada karşımıza çıkacak olan seçeneklerden bize yarayanı “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” ‘ü seçelim. Ardından özellikler düğmesine tıklayalım.

Karşımıza çıkan ekranda bizden 4 yukarı 4’te aşağı olmak suretiyle rakamlar isteyecektir. Bu sayıları dahi hangi DNS adresine bağlanmak istiyorsak seçerek devam ediyoruz.

Alt başlıkta bulunan bilindik birtakım meşhur DNS adreslerini sizlerle paylaştık. Alt başlığı okuyarak istediğinizi seçin.


Google DNS İle Yasaklı Sitelere Giriş


Google DNS ile yasaklı sitelere giriş en çok bilindik DNS adresleri arasında bulunmaktadır.


Özellikle oyunda problem yaşam sürdüren bireylerin çok kullandığı DNS adresi Google DNS’leridir. Uygulama güncelleme vs. yavaşlık ayrım edildiği vakit sarfedilen yahut internet bağlantısı koptuğunda sarfedilen bir yöntemdir. Bunun beraberinde tabiki yasaklı sitelere giriş için de Google DNS kullanılmaktadır. Bu DNS adresinin en büyük özelliği büyük bir firma olmasından ötürü hızlı olmasıdır. Ünlü DNS adresleri bunlar:


Google DNS ayarları yardımıyla yasaklı sitelere giriş yapın:

8.8.8.8

8.8.4.4

Open DNS ayarları yardımıyla yasaklı sitelere giriş yapın:

208.67.222.222

208.67.220.220

Norton DNS ayarları yardımıyla yasaklı sitelere giriş yapın:

198.153.192.1

198.153.194.1

Uydunet DNS ayarları yardımıyla yasaklı sitelere giriş yapın:

62.248.80.161

62.248.80.162

Yandex DNS ayarları yardımıyla yasaklı sitelere giriş yapın:

77.88.8.8

77.88.8.1

Proxy Kullanarak Yasaklı Sitelere Giriş


Proxy kullanarak yasaklı sitelere giriş internet üstünde gizli gezinme opsiyonu talip bireylerin epey tercih ettiği bir yöntemdir.


Özellikle Türkiye’de ve Hindistan’dahi epey çok Proxy kullanıcısı bulunmaktadır. İnternete yazdığınızda dahi pekçok proxy sitesi görmeniz muhtemel. Bunları bilgisayarınız üzerinde eklenti olarak ekleyip kullanmanız muhtemel ve epey kolaydır. Telefonlarda şayet Google Play Store ve iOS Store gibi mağazalarda meşhur markaların programları bulunmaktadır. Bilgisayarda bu sayı daha çok iken taşınabilir cihazlar için sayı çok çok olmasa dahi daha azdır. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra aynı VPN mantığıyla çalışan uygulamalarda kolay bir şekilde girmeniz muhtemel. Kolaylık bakımından epey kolay olan proxy siteleri yardımıyla yasaklı sitelere giriş prosedürünü kolay bir şekilde yapmanız muhtemel.


Bu internet sitelerinin ilk kafasını dtunnel proxy oluşturmaktadır. Bu proxy sağlayıcısının sonrasında Türkiye’de bu sektöre alaka fazla ve daha çok proxy sağlayıcısı pazara çıkmıştır. Burada dahi aynı VPN tüketiminde olduğu gibi nitelikli bir proxy sağlayıcısı bulmanız epey önemlidir. Hem sürat hemde nitelik tarafından epey önemlidir.


Proxy Kullanarak Yasaklı Sitelere Giriş Güvenilir mi?


Proxy kullanarak yasaklı sitelere giriş güvenilen mi? Yasakların pekte tesirli olmadığı bu programlar dünyanın her tarafında kullanılmaktadır.


Aklınızda programların güvenilen olup olmadıkları ile ilgili sorular oluşmuş olur. Sonuç olarak internet bağlantınızda farklılık gerçekleşiyor ve giriş yapabiliyorsunuz. Fakat bilindik bu programlar internet bilgilerinize katiyen erişemezler. Fakat gene de güvenilir olanları kullanmanız tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni şayet proxy yahut VPN kullandığınız vakit yaptığınız işlemleri sağlayıcı görüntüleyebilir. 3. kişi şartlarını bozma eden bir sistem gibi görünse de sağlayıcıların bunu yapabilecek kuvveti bulunmaktadır. Tabi hangi firma bunu yapıyor neyi yapmıyor soruşturma uygulamak önemlidir. Genellikle piyasada çok vakit kalmış VPN adreslerini kullanmak sizi daha güvenilir hissetmeye itecektir. Çünkü bilindik ve çok indirmesi olan uygulamalarda bu haller yaşansaydı müsaade verilmezdi.


Sağlayıcıların onların server bilgilerine bağlandığınızda yaptığınız işlemleri görmesi harici programlar tamamıyla güvenilir çalışmaktadır. İsteseler dahi bunun dışına çıkmaları epey zahmetlidir. Bunun haricinde bir emniyet açığı bundan sonra programın kodlayıcısına tabi virüsler olmaktadır. Virüslü programlar şayet piyasada barınamazlar.


Yasaklı Sitelere Giriş Programları Nasıl Çalışır?


Yasaklı sitelere giriş programları kullanıyoruz pekala bu yasaklı sitelere giriş programları nasıl çalışır?


Yazımızda bahsetmiş olduğumuz programlar ve yöntemleri kullanıyoruz pekala bu sistemler nasıl çalışıyor? Sonuç olarak kullandığımız içeriğin nasıl çalıştığını bilmek bizim hakkımız. Paylaştığımız programlar içinde bulunan data tabanlarında biz kullanıcı olarak görülüyoruz. Uygulamalarda her kullanıcıya hususi olarak bir şifreleme prosedürü yapıyor. Dolayısıyla uygulamalara bağlandığımız vakit yaptığımız işlemler bu şifreli tünel içinde geçiş yapıyor. Bu dahi bizleri internet engellerinden koruyor. Şifreli bir yapı olmasından ötürü internet sağlayıcıları ve BTK filtresi bizim hangi prosedürü yapacağımızı tam manasıyla algılayamıyor. Bundan ötürü dahi istediğimiz yasaklı sitelere giriş prosedürünü problemsiz bir şekilde yapmamız muhtemel oluyor.


Bazı programlar şayet vatan dışında bulunan sunucularının IP adreslerini bizimkiyle değiştiriyor. Bu sayede mesela Almanya’ya bağlandıysa orada bulunan yasaksız sitelere giriş yapabiliyoruz. Yani ülkemizde yasaklı ama Almanya’dahi çalışan sitelere giriş yapıyoruz. İki teknikte de problemsiz bir şekilde yasaklı sitelere giriş işlemlerini yapmamız muhtemel.


Yasaklı Sitelere Giriş Programları Ne İşe Yarar?


Yasaklı sitelere giriş programları ne uygun? sorusu dahi sık sık sorulan sorular arasında bulunmaktadır.


İnternet üstünde girdiğimizde pekçok internet sayfasını açarız. Burada açılan internet siteleri internet sağlayıcıları ve BTK’nın müsaade verdiği internet sitelerinden oluşmaktadır. Bunların haricinde internet sağlayıcıların ve BTK protokolünün müsaade vermediği internet siteleri bulunmaktadır. Bu internet sitelerine giriş yapmamız gereken vakitler olur. Bu hallerde bizlerin yardımına yasaklı sitelere giriş programları geliyor. Bu programları, eklentileri kullanarak internet sitelerinin yasaklı olmasına bakılmaksızın internette sonsuz geziniyoruz. Zaman vakit bu vaziyet karşımıza gelse de bazıları işi gereği çoğu kere kere VPN programlarına gereksinim duymaktadır. Örnek olarak vermemiz gerek görülürse de Wikipedia’nın ülkemizde kapanmasının neticesinde VPN indirmeleri %500 oranında artmıştır. Bu gibi faydalı siteler için kullanıldığı gibi aslında yasak olan siteler için de bu yasaklı sitelere giriş programları kullanılmaktadır.


Yazımızın içinde bulunan yasaklı sitelere giriş programları kafanıza sinmediyse korkmayın, başka yöntemler de sahip olunan. DNS adreslerini değiştirme aracılığıyla dahi yasaklı sitelere giriş yapmanız muhtemel.


DNS Değiştirmeden Yasaklı Sitelere Giriş Güvenilir mi?


DNS değiştirmeden yasaklı sitelere giriş yöntemleri günümüzde çok sarfedilen yöntemler arasında bulunmaktadır.


DNS adreslerini değiştirmeden yasaklı sitelere giriş prosedürü uygulamak istiyorsak çoğunlukla eklenti ve aplikasyon kullanıyoruz. Yasaklı internet sitelerine giriş uygulamak için DNS’lerin yerine bu programlar daha hızlı ve problemsiz olduğu için kullanılmaktadır. Güvenilirlik tarafından şayet şikayet formları inceleyip bu programlar ve eklentiler ile ilgili yorumlar temin edebilirsiniz. Genel olarak bahsedecek olursak piyasada bulunan VPN programları güvenilir bir şekilde çıkmaktadır. Özellikle Google Play Store ve iOS Store içinde bulunan programlar emniyet önleminden geçmektedir. Fakat başka indirilen VPN programları tabi ki kötü yazılımcıların ellerinde olabilirler. Bundan ötürü pazar üstünde bilindik, bilindik, senelerdir sarfedilen programları kullanmak en iyisi. Bu programlar arasında internet üstünde soruşturma yapın ve güvenilir olup olmadığını araştırın. Ardından aklınıza yatan uygulaması yahut eklentiyi indirip yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.


Yasaklı sitelere giriş yazımızı beğendiyseniz yorumlarda bizlere dayanak olmayı unutmamalısınız.


Kaynak: https://ikna.org/yasakli-sitelere-giris-dns-ayarlari-2022/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim