Wifi şifresi Değişrtirme

 Teknolojik cihazların kablosuz olarak internete bağlanmasını gerçekleştiren wi-fi kablosuz ilişki kısmı demektir. Yani siz akil telefon, pc gibi cihazlarınızda interneti bu ilişki alanına sahip olarak kullanabiliyorsunuz. Wifi parolası kablosuz bağlantıda güvenliği sağlamak için tespit edilen hususi şifredir. Kablosuz ağ emniyet ayarlarını sağlamlaştırmak internetinizi başkalarının kullanmasını engeller. Güvenliği çoğaltmak içi wi-fi adı ve parolası ayarlanabilir. İnternet servis sağlayıcıları size internet bağlantısı sağlarken wi-fi ismini ve şifresini belirler. En ilkin tespit edilen bu ad ve şifre internet servis sağlayıcının tespit ettiği emniyet ayarlarıdır. Siz dilerseniz kendi internet ağ bağlantınıza hususi bir ad verebilir ve şifrenizi de kendiniz belirleyebilirsiniz. Ki esasen bu ilkin verilen ad ve şifre komplike olur. Evinize konuk gelen bir arkadaşınız internete bağlanmak istediğinde bu zorlu adı ve şifreyi anımsamak zor olur. Kendi belirlediğiniz ilişki adı ve şifre günlük yaşamda size basitlik sağlar. Wifi adı değiştirme ile hangi bağlantının size ilişkin olduğunu daha net görebilirsiniz. İnternet sağlayıcının tespit ettiği adı değil kendi belirlediğiniz adı kullanabilirsiniz.


Wifi Şifresi Nedir?

Kullandığınız internet ağını başka kullanıcılardan koruyan parolaya wi- fi parolası adı verilir. İnternet aboneliği satın aldığınızda internet sağlayıcısı ağınıza hususi bir şifre verir. Wi-fi şifre değiştirme verilen bu emniyet parolasını kendi belirlediğiniz yeni bir parolayla değiştirmektir. Wi-fi parolası her kullanıcının kendisine ilişkin giriş anahtarıdır. Yani siz internete girmek için farazi dünyanın kapısını bu anahtarla açıyorsunuz. Anahtarınızı kendi aklınızda tutabileceğini bir isimle ve şifreyle özelleştirebilirsiniz. Wi-fi size hususi bir internet ağı kısmı sunar. Bu kısmı güvenliğini sağlamak ve kendi isteğinize göre kullanmak için dilediğiniz farkılıkları yapabilirsiniz. Bu sizin internete giriş biletinizdir. Wifi parolası sizin internet ağınızı koruyacak emniyet ayarıdır. Eğer kuvvetli bir şifreniz olmazsa internet ağınız her bireyin tüketimine açılmış olacaktır. Bu sebeple kuvvetli ve yalnızca sizin bildiğiniz bir şifreye sahip olmalısınız. Wifi parolası asgari 8 karakterden oluşmalı ve büyük, ufak harf, rakam ve sembollerle desteklenmelidir.


Wifi Şifresi Ne İşe Yarar?

Sanal dünya siz uyur iken dahi hareketli şekilde işlemeye devam eder. İnternet bağlantıları şahsa hususi bağlantılar olarak konumlandırılır. İnterneti güvenilir şekilde kullanmak için ağ bağlantısı wifi parolası ile korunur. İnternet bağlantısını gerçekleştiren modeme giriş için bu şifre gerekmektedir. Wifi parolası kablosuz internet ağını güvenilir duruma getirirken aga bağlanma işlemeni de basitleştirir. Bu hususi şifre ile internet ağınızı yalnızca siz kullanırsınız. İnternetinizi yalnızca kullanmasını dilediğiniz cihazlarla paylaşabilirsiniz. Modem şifresini unuttum gibi problemler yaşamamak için kendi belirlediğiniz akılda daimi şifre belirleyebilirsiniz. Modem ilk kurulumda tespit edilen şifre kolayca ayarlanabilir. Kablosuz ağınız için kendi belirlediğiniz ismi ve kuvvetli, eşsiz şifreyi kullanmak çok daha güvenilirdir. Şimdi wifi şifre değiştirme nasıl yapılır adım adım anlatacağız.


Wifi Adı Değiştirme

Wifi Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

Kablosuz ağınızı güvenilir şekilde kullanmak şifre değiştirme prosedürünü yapabilirsiniz. Modem parolası değiştirme ile wifi parolası değiştirme tıpkı şeydir. Wifi modeme giden bağlantıdır. Wifi parolası ne kadar kuvvetli ve eşsiz olursa ağ bağlantısı o kadar güvenilir olur. Bu sebeple şifre değiştirirken yeni şifrenizin kuvvetli bir şifre olması için şifrede sayı ve harfler tüketmelisiniz. Bir de unutmadan söyleyelim. Wifi isminizi kendi adınız yapmayın. Wifi ağınız bu yolla kolayca bulunabilir ve şifre denemesi ile kırılabilir. Özgün bir ad ve kuvvetli bir şifre belirlemelisiniz. Yani adınız Ahmet şayet Ahmet’in evi gibi isimler kullanmamalısınız. Ya dahi doğum gününüzü şifre yapmamalısınız. Wifi kullanıcı isminizi wifi kullanıcı adı öğrenme hizmeti veren internet sağlayıcınızla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Aynı şekilde şifrenizi de size söyleyeceklerdir. Wifi şifre değiştirme nasıl yapılır merak ediyorsanız bu adımları izlemelisiniz;


Wifi bağlantınızın açılmış olmasından güvenilir olun

Herhangi bir cihazdan internet tarayıcısını açın

İnternet tarayıcısının adres alanına  “192.168.1.1”  yazın

Sayfa açılmazsa “192.168.1.2”, “192.168.2.1” yahut “192.168.2.2” olarak deneyin

Karşınıza çıkan sayfada modem ara yüzüne girmek için kullanıcı adı ve şifre istenir

Kablosuz ağı bağlantınızın ismini ve şifresini bilmiyorsanız internet sağlayıcısından öğrenin

Giriş yaptıktan sonra menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” opsiyonuna tıklayın

Buradan “Ağ Şifreleme” bölümüne gidin

Ağ Şifreleme bölümünden wifi ismini ve şifresini değiştirebilirsiniz

Wifi Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Wifi kullanıcı isminizi değişiklik yapmak için yukarıdaki adımları aynıyla uygulayabilirsiniz. Şifre değiştirme ile tıpkı adımları izleyerek Wifi kullanıcı adı değiştirme prosedürünü tamamlayabilirsiniz. Ağ Şifreleme bölümünden ilişki alan isminizi ve şifrenizi değiştirebilirsiniz. Modemin ip adresini internet tarayıcısına yazınca modem ayarları sayfasına ulaşabilirsiniz. Modem ayarlarından SSID alanına gittikçe Ağ Adı kısmındaki adı değiştirebilirsiniz. Burada kullandığınız internet sağlayıcının sahip olunan ağ adı yazıyor olacaktır. Örneğin Kablonet gibi.  Kablosuz ağınız için bunu silerek buraya belirlediğiniz adı girebilirsiniz. Wifi şifre değiştirme nasıl olur sorusunu yanıtlarken verdiğimiz kılavuz adımları izleyerek de ağ ismini değiştirebilirsiniz. Unutmayın değiştirme işlemlerini yaptıktan sonra Ayarları Kaydet seçeneğini kesinlikle tıklamalısınız. Modem İP adresini girerek modem ayarlarına erişebilir ve dilediğiniz farkılıkları yapabilirsiniz. Web tarayıcısına yazmanız gereken ip adresi şunlardan biri olacaktır;


192.168.0.1

192.168.1.1

192.168.2.1

10.0.0.1

10.0.1.1

Kaynak: https://kozmik.org/wifi-sifresi-degistirme-2021/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim