Ping Düşürme Nasıl Yapılır?

 Ping düşürme yolları ile ilgili internet üstünde pekçok makale bulabilirsiniz. Fakat bulduğunuz her makalede dilediğiniz ping düşürme yöntemleri bulunmayabilir. Özellikle de aradığınız çevrimiçi oyunlarda ping düşürme hususu yahut ping düşürme uygulaması şayet, bulduğunuz yahut bulacağınız birtakım makalelerde anlatılanlar işinize yaramayabilir.


Ping nedir?

Ping nedir?

Ping nedir gibi soruların dışında, bunun yanı sıra ping niçin olur, ping zamanı nedir ve ping zamanı kaç olmalı gibi sorularınız varsa buradan yanıt alın!


Daha evvela diyerek tanımladığımız gibi, internet üstünde pekçok usul sahip olunan fakat bağlantınız üstünde ping problemine neyin neden olduğunu tam manasıyla bilmek de mühim. Bu meseleye kullandığınız ilişki tipinin yetersiz altyapısı, tıpkı bağlantıyı kullanan aygıt adedi yahut daha pekçok değişik vaziyet neden oluyor olur.


Bu yüzden, ping düşürme yolları nedir diyerek arayış içine girmeden evvela ping problemine neyin yol açtığı ile ilgili bir fikriniz olursa, bu problemi çözüme ulaştırmak için kullanacağınız ping düşürme yöntemleri de daralacaktır. Yani her bir tekniği farklı farklı sınamak mecburiyetinde kalmazsınız.



 

ping düşürme

İnternette yahut oyunlarda ping düşürme nasıl yapılır?

Ping probleminin en dertlileri mutlaka çevrimiçi oyunlar oynayan kişilerdir. Bu oyunlar üzerindeki ani kararların bütün oyunu etkileyeceği de göz önüne alınırsa, en ufak bir ping artması maalesef bütün çabaları bir an içinde zarar edebilir.


Tabii ping problemi yalnızca oyunlar için değil, bunun yanı sıra internet üzerinden çalışan, internet üzerinden dizi yahut film izleyen, musiki dinleyen şahıslar için de problem yaratan bir haldir diyebiliriz.



 

Peki, internette yahut oyunlarda ping düşürme nasıl yapılır? Yazımızın başında pekçok usul olduğunu belirtmiştik. Bu ping düşürme yolları içinden bazıları buyruk sayfası, bazıları vazife yöneticisi ve bazıları dahi değişik yöntemler izlememizi öneriyor.


Ping düşürmenin yöntemleri arasında bize çözüm geliştirmeye çalışan birtakım öneriler şayet, direkt ping problemi için hazırlanmış olan belli bir ping düşürme uygulaması ile ilgili veriler veriyor.


ping düşürme uygulaması

Ping düşürme uygulaması var mıdır? 

Ping problemi yaşandığında ilk akla gelen şeylerden birincisinin ping düşürme uygulaması olup olmadığından eminiz. Sorunun cevabına gelecek olursak, evet, ping düşürmeye yarayan uygulamalar sahip olunan. Fakat bahsetmiş olduğumuz ping düşürme gayeli uygulamalar kötü modemlerden kaynaklı olan problemleri yüzde 30 – yüzde 40 oranında düşürme olasılığına sahipken, problemin nedeni değişik şayet en çok yüzde 10 tesirli olacaktır.


Yani demek istediğimiz, ping düşürme yolları arasındaki tercihlerden biri olan ping düşürmeye yarayan uygulamalar dilediğiniz mucizevi neticesi vermeyebilir. Fakat en azından sizleri bir nebze de olsa rahatlatabilir.



 

Yine de hatırlatmakta yarar var. Ping düşürme gayeli uygulamalar her kullanıcı için değişik şekilde neticeler verebilir. Bu yüzden tıpkı ping düşürme uygulamasını kullanan iki şahıs, değişik neticelerle karşılaşabilir. Ping düşürmeye yarayan uygulamalar çoğunlukla belli bir ücret talep ettiklerinden yasa dışı olmalarından endişelenmenize lüzum yok.


Fakat kullanmadan evvela bulduğunuz ping düşürmeye yarayan uygulamalar ile ilgili soruşturma yapmanız yerinde olur.


ping düşürme rehberi

Ping düşürme yöntemleri neler?

Çok çok sayıda ping düşürme yöntemleri var demiştik. Hatta birkaçının pc üstünde nerelerden yapılabileceğine de değindik.


Bu problemden kaynaklı en çok problem yaşayanların çevrimiçi oyuncular olduğuna inanıyoruz. Birazdan bahsedeceğimiz yöntemler, oyunlarda ping düşürme şansını bizlere sunuyor.



 

O vakit, ping düşürme yöntemleri nelerdir gelin bir bakalım.


1 – CMD ile ping düşürmek

Ping düşürme yolları içinde en çok kullanılanlardan biri CMD ile ping düşürme.


Öncelikle vazife çubuğundaki mercek simgesine tıklayıp açılan yerdeki kutucuğa “CMD” yazalım. Karşımıza “Komut İstemi” biçiminde bir netice çıkacak ona tıklayalım.


Açılan pencere alttaki gibi olacaktır:


ping düşürme nasıl yapılır

Açılan bu pencereye ilk olarak, “netsh int ip reset resetlog.txt” yazıp enter tuşuna basıyoruz. Ardından “ipconfig/flushdns” yazıp yineleme enter tuşuna basıyoruz. Komut isteminde bu prosedürü de tamamladıktan sonra “netsh winsock reset” yazıp gene enter tuşuna basıyoruz.


Ping düşürmenin yolları arasında en çok talep gören CMD ping düşürme tekniği gerçekte bu kadar basit.


2 – Görev yöneticisi ile ping düşürmek

Ping düşürmenin yolları arasında en çok tercih edilen yöntemlerden başka bir tanesi de vazife yöneticisini kullanmak. Oyunlarda ping düşürme için bu tekniği daha evvela kullananlar olur.


Öncelikle vazife çubuğuna sağ tıklayıp açılan ufak pencereden vazife yöneticisine tıklıyoruz.

ping düşürme kılavuz anlatım

– Görev yöneticisi açıldıktan sonra, pencere üstünde hangi uygulamanın ne kadar ağ kullandığını görebilirsiniz. Ağı çok meşgul eden ve kullanmadığınız uygulamaları kapamak dahi izleyebileceğiniz ping düşürmenin yolları arasındadır.


ping düşürme görsellerle

3 – Windows otomatik güncellemelerini kapama ile ping düşürmek

Ping düşürme yöntemleri içinde basit sayılabilecek başka bir yol şayet güncellemeleri kapamak olacaktır.


– İlk olarak ayarlar kısmına kısa sürede girmek için “Windows+I” tuşlarına basalım. Açılan pencereden “Güncelleştirme ve Güvenlik” kısmına tıklayalım.


ping düşürme ayrıntılı

– Güncelleştirme ve emniyet kısmına girdiğimizde karşımıza “Windows Update” sayfası gelecektir. Buradan sayfanın alt kısmındaki “Gelişmiş Seçenekler” opsiyonuna tıklayacağız.


ping düşürme prosedürü

– Açılan pencerede, gene alt kısımda bulunan “Teslim İyileştirme” opsiyonuna tıklıyoruz.


ping düşürme yöntemleri

– Açılan pencere üstünde gene “Gelişmiş Seçenekler” kısmına tıklıyoruz.


ping düşürme prosedürü en ayrıntılı anlatım

– Artık açılan pencere üzerinden indirme ve karşıya yükleme esnasında kullanacağınız bant genişliğinizi ayarlayabilirsiniz.


oyunlarda ping düşürme

4 – İnternet bağlantısını resetleme ile ping düşürmek

Ping düşürmenin yolları içinde gene uygulama gerektirmeyen başka bir usul şayet, Windows ayarları üzerinden internet bağlantısını yenilemek.


– İlk ilkin gene Windows ayarlar kısmına girmemiz gerekiyor. Ardından “Ağ ve İnternet” opsiyonuna tıklıyoruz.


oyunlarda ping düşürme rehberi

– Açılan pencere üstünde, sol tarafta bulunan panelden “Durum” opsiyonuna tıklıyoruz.


oyunlarda ping düşürme anlatımı

– Buradan aşağı kısımda bulunan “Ağ Sıfırlama” opsiyonuna tıklıyoruz.


ping düşürme yolları anlatımı

– Açılan pencerede “Şimdi Sıfırla” opsiyonuna tıklıyoruz.


ping düşürme yolları görselli anlatım

– Eğer sizden bir tasdik isterse tamam yahut evet opsiyonuna tıklayın. Çalışmalarınızı kaydedin ve bilgisayarınızı tekrar başlatın.


5 – Ping düşürme uygulaması ile ping düşürmek

Ping düşürmenin yolları yazımızın başında, ping düşürme uygulaması içeriğine değinmiştik. Saydığımız yöntemler içinde son sırada azıcık daha bahsetme gereksinimi hissettik.


Bu programların, bilhassa oyunlarda ping düşürmek için kullanıldığını en başında ifade etmek gerekiyor. Tabii bu uygulamaları kullanmak için ille oyun oynamak mecburiyetinde değilsiniz.


Oyunlarda ping düşürmek için sarfedilen bu tür uygulamalar, oyunlarınızla paralel olarak çalışmaktadır. Oyunlarda ping düşürmek hedefi ile bu uygulamalar oyun sunucularına direkt ilişki yahut daha hızlı bir yol sağlarlar.


Modern ping düşürme gayeli uygulamalar, bilgisayarınızın yolladığı paketleri en verimli şekilde yollaması için uğraşırken, mahalli hizmet sağlayıcınızdan kaynaklı kayıpları en üye indirmeye çalışır. Oyunlarda ping düşürmek için sarfedilen bu uygulamalar bunun yanı sıra, daha durağan bir ilişki ve daha düşük dalgalanma sağlanması için de işe yaramaktadır.


Aklınızda bulunsun, oyunlarda ping düşürmek için kullandığınız programların sağladığı seçenek paket yollama yolu, eskiden kaydedilmiş olan yoldan çok daha tesirsiz olur ve bu sebeple de oyunlarda ping düşürmek isteğinize yanıt veremeyebilirler.

Kaynak: https://kozmik.org/online-oyunlarda-ping-dusurme-yontemleri-2021/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim