Para kazanma yolları 2022

 İçinde yaşam sürdüğümüz dünya düzeninden ve onun dikte ettiği sınırlardan kurtulup, seçenek bir yaşam yaşam sürdürmek talip çok ademoğlu var. Kiminin sanal dolaşmak, kiminin inzivada durgun bir yaşam geçirmek, kimininkiyse evinde ailesi ile olmak. Herkesin sanal değişik olsa dahi, tümü dolaşım özgürlüğünü kısıtlayan ofislerden kurtulma, kendi vaktini yönetirken bir şekilde hayatını çevirecek parayı kazanabilme aslında birleşiyor. Biz de en bilindik internetten para kazanma yollarını nakletmek ve hayalleri imkanlı kılmanın yolları olduğunu göstermek istedik.


İnternetten Para Kazanmak Size Göre Mi? Ne Bekleyebilirsiniz?

Başlamadan evvela; hayal kırıklığı yaratmamak için bir şeyi netleştirmek isteriz:

Az fiilen varlıklı olmak isteyenlere elverişli bir yol değil. Keza yalnızca az çalışmak isteyenlere de uyun bir yol değil. Bunun altını adamakıllı çizelim. Tersine, kendi işiniz olduğu için büyük ihtimalle aylıklı iş hayatınıza göre çok daha çok çalışacaksınız. İnternet üstünde gerçekleşiyor olması ciddiyetinin olmadığı manasına dahi gelmez. Sıkı sıkıya takip etmeniz gereken bir iş takvimi, çok önemsenmesi gereken bir müşteri memnuniyeti, iş takibi gibi şeyler çevrimiçi işler için de geçerli. Tek farkı, size yer ve vakit özgürlüğü kazandırıyor olması ki bu bizce müthiş bir kazanım ve hayallerin önündeki pekçok engeli kaldıran bir faktör.



Son olarak, aşağıdakilerden bazılarını kariyere dönüştürüp, iyi de kazananlar var ama biz bunları yalnızca uygulamak dilediğiniz şeyler için fon yaratmak amacıya gerçekleştirebileceğiniz ilave methodlar olarak görmenizi öneririz.


► Başlamadan evvela!!

Eğer hayalleriniz arasında dolaşmak varsa ve bu yazıyı okumaktaki amacınız bunun çin mali çözümler üretmekse kesinlikle bu 2 yazımızı dahi okumalısınız:

1. Ekonomik Seyahat

2. Ucuz Uçak Bileti


Eğer hayatınızı internet üzerinden geliştirmeyi hedefliyorsanız şunlar dahi ilginizi çekebilir:

Türkçe Podcastler

İnternet Üzerinden Eğitim Programları


İNTERNETTEN PARA KAZANMA YOLLARI

Beyin gücünüz, kaleminiz, zevkiniz ve yetenekleriniz para edebiliyor, onu belirterek başlayalım. Bu meziyetlerinizi alttaki şekillerde kiralayabilir yahut satabilirsiniz.


1. BİONLUK & FİVERR – Servis satın yahut yeteneğinizi paraya çevirin


Becerilerinizi servis olarak internette satabiliyorsunuz. Bu servisler neler olur? Satabileceğiniz şeyler yalnızca ne kadar yaratıcı olduğunuzla sınırlanmış. İyi metin mi yazıyorsunuz? Sipariş üstüne metin yazın. Photoshop mu biliyorsunuz amblem tasarlayın, ecnebi diliniz mi var çeviri yapın, avukatsanız adli müşavirlik satın. Hiçbir hususta kendinize güvenmiyorsanız dahi satabileceğiniz çok şey var: Satacağınız hizmet bir yere gidip sipariş verenin istediği bir sloganı söylemeniz ve bunu filme almanız kadar basit dahi olabiliyor. Kendi fiyatınızı kendiniz belirliyorsunuz. Fiverr.com tüm dünyaya hizmet veren bir site olduğu için kazancı daha çekici olur ama İngilizce bilmeniz koşul. Bionluk.com şayet Türk versiyonu.


Başarı öyküsü: Biz Evde Yokuz’a dahi misafir olan, yaşam boyu dünyayı gezme planlarının 25. senesi başarı ile devam ettiren minnoş bir T1 ile gezen Crom ve Valine ikilisini hatırladınız mı? Valine ikisine de bakacak parayı işte bu websitelerinden kazanıyor. İnanılmaz hayatlarını izlemek için tıklayın: Livin4Wheel


2.  TWENTIFY – Firmaların gözü kulağı olun


Bu en temizi zira iş ilanınıza birisi talip olsun diyerek beklemek mecburiyetinde değilsiniz, siz sahip olunan işlere talip oluyorsunuz. Dolayısı ile günün nihayetinde cebinize ne girdiği sizin kontrolünüzde. Öncelikle başkalarından değişik olarak Twentify bir telefon programı. Bir örnekle nasıl işlediğini anlatalım: Mesela bir GSM firması kampanyaya giriyor ve memleketteki tüm şubelerinde buna dair posterin kapının üzerindeki cama göz hizasında asılmasını istiyor. Bir firma ile anlaşıp doğru yapıldığını kontrol etmek için anlaşsa çok büyük maliyet çıkıyor. Her ildeki her şubeye denetim ekibi göndermek büyük operasyon. Onun yerine size güveniyorlar. Sizden beklenilen ilanlardaki şubelerden birine gidip gereksinim duydukları servisi karşılamanız. Bunlar gizli müşteri, mağaza teftiş, müşteri toplama gibi şeyler olabiliyorlar. Siz uygulamadan bunun gibi basit iş ilanlarını görüyorsunuz.


Başarı öyküsü: Burada söylenene göre ayda 800 TL kolaylıkla kazanılıyormuş. Bir de anlatılan ayda 25000 TL kazanmış deli bir sincap var.


3. GETTY IMAGES, ISTOCK, SHUTTER STOCK  – Çektiğiniz foto ve videoları para kazanmaya koyun


Çektiğiniz fotoğrafları ve videoların kullanım hakkını internetteki sitelerde satarak para kazanabilirsiniz. Biliyorsunuz şunlar “intellectual property” sayılıyorlar ve yayıncıların, tanıtım şirketlerinin bunları kullanmak için sahibine bir ödeme yapması gerekiyor. 5 saniyelik bir video sattınız mı 30 ile 150 dolar arasında kazanabiliyorsunuz. Aynı mahsul daima orada duruyor ve yineleme yineleme kullanım hakkını satabiliyorsunuz. İçerik biriktikçe bir ton eviniz var dahi kiraya vermiş gibi oluyorsunuz. Benim hayatım çok fotojenik yahut enteresan değil ki çekeyim diyerek düşünmeyin. Akan su, perde açma, çay demleme gibi basit temalar dahi iş yapıyor. Burada bir engel var: Fotoğraf ev video için sitelerin tespit ettiği belli çözünürlük kriterleri var; yani çok iyi bir makine ile çekmeniz gerekiyor.


Başarı öyküsü: Ünlü YouTuber Devin Supertramp çok vakit hayatını stok video satarak kazandı.


4. AUDIOJUNGLE, PREMIUMBEAT  – Sesinizi yahut bestelerinizi satın


Müzik besteleyebilenler yahut sesi iyi olanlar dahi şarkılarını satabilirler. Bazen öyle haller oluyor ki müziğinizin yahut fotoğrafınızın yahut videonuzun tüm haklarını bir işletme alıyor ve mühim sayılar kazanabiliyorsunuz. Bütün kariyerini bunun üstüne inşa eden, dolar olarak olağanüstü para kazananlar var. İnternete “stock music”, “stock video” yahut “stock photo” yazarak hangi siteler var, ne kaç para ediyor inceleyebilirsiniz.


5. DERGİ VE GAZETELERE İÇERİK YAZARLIĞI


Kaleminiz iyiyse, dergilere, kurumsal websitelere yetkin olduğunuz konularda yazı yazabilirsiniz. Ancak konunuzda ad yapmış biri değilseniz büyük meblağlar ummayın. Yazınıza gidecek hoş fotoğraflarınız olması bütçeleri ikiye katlayabilir.


6. UDEMY – İyi bildiğiniz bir hususta internet üzerinden ders verin


Çok iyi bildiğiniz mevzu varsa bunları çevrimiçi derslere çevirip, katılımdan para kazanabilirsiniz. Bu nakış tekniklerinden ÖSS hazırlık kursuna, dil eğitiminden ödev desteğine pekçok mevzu üstüne olur. Udemy bu hususta dünya lideri, ve kurucularının dahi ODTÜ’lü birkaç dahi genç ve arkadaşlarımız olduğunu söylemekten sevinç duyarız. Derslerinizi İngilizce yapmanız, çabucak Türkiye havuzundan çıkıp dünyaya açılmanızı sağlayacağı için önünüzü çok açacaktır.



 

7. WORD PRESS – Websitesi uygulamak için yazılımcı olmak gerekmiyor.

Word Press internet sitesi yapımı konusu ile ilgili çığır açtı. Olay bundan sonra kod yazmak değil, hazır yazılmış kod paketlerini bir araya getirmek. Yani Ikea gibi düşünebilirsiniz: Nasıl ki mobilyaları birleştirmek için marangoz olmanız gerekmiyor, her şey paketin içinden kesilmiş biçik çıkıyor, size yalnızca birleştirmek kalıyorsa Word Press de benzeri bir mantık. Modüler bir ton mahsul var ve siz bunları bir araya getirerek bir websitesi yaratıyorsunuz. Yine de ara sıra koddan anlamayı gerektiriyor ama onu dahi esasen kullanırken çözüyorsunuz yahut bir Google araması ile çözebiliyorsunuz. Beklentileri doğru yaratmak namına: Kalkıp dahi bi Sahibinden.com’un websitesini yapamazsınız ama esasen bir ton işletmenin gereksinimi dahi bu kadar teknik alt yapı gerektirmiyor. Fotoğrafçılardan restoranlara bir ton işletmenin gereksinimi daha basit, statik websiteleri ve bunları kıvırabilirsiniz. Hatta azıcık pişince içine rezervasyon sistemleri ekleyebilecek kadar karmaşık işlere dahi imza atabilirsiniz.


 


8. YARIŞMALARA SORU YAZIN – Bilgi birikiminiz de para ediyor


Gezerken öğrendiğiniz şeyleri para kazanmaya koyun. Hem böylelikle aklınıza kazınırlar, üstelik bütçeye katkı temin ederler. Mesela; Kamboçya’ya gittiniz ve Angkor Wat’ı gördünüz. Bir bilgi yarışmasına bu soruyu gönderenbilirsiniz:

Tom Raider’ın dahi çekildiği, dünyanın en büyük tapınağı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Machu Picchu  b) Taj Mahal  c) Angkor Wat  d) Parteon

Para kazanmak için sorunuzun yarışmaya saçilmesi gerekiyor. Bildiğimize göre Milyoner soru başına 20 TL veriyor.


9. AIRBNB EXPERIENCES – İnsanlara kılavuzluk edin yahut bir deneyim yaşatın

AirBnB insanların evlerini yahut evlerindeki bir odayı turistlere kiralamasını gerçekleştiren websitesi. Bu sene konaklamadan servise doğru bir açılma yaptı. Artık siz de turistlere satabileceğinizi düşündüğünüz servisleri orada listeleyebiliyorsunuz. Mesela; bisiklet, mahalle pazarlarıya dahi sokak lezzetleri gibi geziler düzenleyebilir, ebru yahut Türk yemekleri atölyesi yapabilirsiniz.


 


10. KİTAP YAZIN – Edebiyat yapmanızı kastetmiyoruz


İster roman, ister nasıl yapılır, ister şahsi ilerleme konulu kitaplar yazıp, bunları gene dijital ortamda satabiliyorsunuz. İlla matbu olması dahi gerekmiyor, dijital kitaplar dahi satılıyor. Ama meşhur bir şahıs olmadığınız yahut kitabınız için bir tanıtım çalışması yapmayacağınız için roman yazarsanız satma olasılığı oldukça düşük. Onun yerine, insanların bilgi ihtiyacını gidermeye yönelik kitaplar makul olur, böylelikle birisi atıyorum “kış bahçesi” yazdığında sizi hiç tanımasa dahi karşısına sizin bahçecilik üstüne kitabınız çıkabilir. Yine her şeyde olduğu gibi İngilizce yazmak etkin olma ihtimalinizi sıçratır zira çabucak Türkiye’den çıkıp, dünya pazarına açılırsınız. Amazon.com en kuvvetli satım platformu.


Başarı öyküsü: Biz Evde Yokuz’a dahi misafir olan 4 çocuklu Zapp Ailesi 16 yıldır 1928 model bir arabayla dünyayı yazdıkları kitaptan gelen gelirle geziyorlar. Bu olağanüstü insanların videosunu kesinlikle izlemelisiniz: Zapp Ailesi 


11. ETSY, EBAY, INSTAGRAM – El emeğinizi yahut vatan dışından getirdiklerinizi satın


Bir kere Tayland’dahi kışın Tayland’ı gezip takı toplayan, sonrasında yazın Türkiye’ye geldiği zaman onları dükkanlara satan yahut kendi dükkanında satan birisiyle tanışmıştık. Artık çağ bunu yapmaya çok daha elverişli, zira mağazanı internet yapınca kira derdin ortadan kalkıyor. Fark etmişsinizdir, Instagram’dan satım yapan bir ton ademoğlu türedi.


Etsy ve Ebay dünyaya açılan kapınız olabilirler. Her ikisinde de bireyler satmak istedikleri şeyleri plaftoma yükleyip, müşteri çıkmasını bekliyorlar. Ebay’ı esasen biliyor olma ihtimaliniz çok yüksek, o yüzden direkt Etsy’i anlatmaya geçeceğiz. Etsy bizim alış veriş yapmayı çok sevdiğimiz bir dizayn / mahalli mahsul / sanat satım platormu. Mesela Hintli bir takı dizaynırı ürünlerini burada sergiliyor ve tıpkı eBay’de olduğu gibi sipariş alıyor ve platform üzerinden ödeme gerçekleşiyor.


12. MODERATÖRLÜK YAPIN – Forumlara dahi şerif lazım


Forumlarda paylaşılan içeriklerin ahlaki ve kanuni uygunluk taşıdığını birilerinin sürekli gözlemlemesi gerekiyor ve websiteleri size bekçilik etmeniz için para veriyorlar.


13. ZEBRAPOS – Abonelik E-Ticareti


E-ticaretin piyasa payı her sene büyüyor. Çoğu satıcı kendi e-ticaret sitesini başlatmak yerine, yüksek oranlarda komisyon ödeyerek piyasa yerlerini tercih ediyor. Fakat Türkiye’de iki yıldır var olan bir teşebbüs olan Zebrapos ile kolaylıkla e-ticaret yapabilirsiniz. Burada Zebrapos’u başka e-ticaret servis sağlayıcılarından ayıran en büyük özellik, satıcıların gereksinimlerine göre değişik çözümler sunabiliyor olmaları. Örneğin bir internet siteniz var ve bu internet sitesi üstünde bir mahsul mü satmak istiyorsunuz? Zebrapos ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. E-ticaret bölümünde bilhassa yükselişte olan alanlardan birisi de abonelik e-ticareti. Abonelik e-ticareti en basit durumu ile, müşterilerin tertipli vakit aralıklarında yayılan mahsul/hizmete abone olduğu satım modeli olarak tanımlanabilir. Zebrapos’un sunmuş olduğu altyapı ile abonelik e-ticareti de başlatabilir ve tertipli nakit akışı sağlayabileceğiniz bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

BUNLARLA KARIN DOYURMAK ÇOK ZOR AMA YAZMAMIŞ OLMAYALIM

14. ONLINE YAYINCILIK – Kendi websitenizi yönetin


Bilgi birikimi sahibi olduğunuz niş bir mevzu üstüne bir websitesi kurabilirsiniz. Word Press kullanarak bundan sonra bir websitesi yapmanın kolaylığından yukarda esasen bahsetmiştik. Burada mühim olan bir mevzu üstüne yoğunlaşmanız, mesela makyaj yahut futbol gibi. Aynı anda hem yemek tanımı, hem makyaj, hem diliş nakış yazmak kötü bir düşünce mesela.  Ancak bir websitesini ayağa kaldırmak çok mühim alın teri ve vakit istiyor ve para kazanması oldukça vakit alıyor. Websitelerinin en mühim gelir kapısı Google’ın sağladığı tanıtım alanları.  Dişe dokunur bir gelir elde etmek istiyorsanız ayda 1 milyon kere tıklanan bir websitenizin olması koşul. Ama 1 milyon tıklanacak kadar büyümek senelerin emeği ve yatırımı demek. Ayrıca websitesinin de hosting, domain ismi, plug-in’ler gibi bir ton giderleri var. Ya dahi kendi kendinize websitenize tanıtım almaya uğraşabilirsiniz. Onlar daha kazançlı olur ama müşteri bulup inandırma etmesi, takip etmesi vs zor…


 


15. YOUTUBE – Kendi kanalınızın patronu olun


YouTube’dahi dahi 1 Milyon izleneme sizce ne kadar kazanır? Maalesef Türkiye’de 1 Milyon izlenmeye dahi 4 basamaklı bir tanıtım geliri gelmiyor.  Asıl soru 1 milyon izlenme gibi mühim bir rakama gelmek için ne uygulamak lazım. Çünkü YouTube’dahi büyümek de websitesi büyültmek gibi çok zor. YouTube’a iş fikri olarak bakıyorsanız, amacınız çok izlenecek videolar yayınlamak olmalı. Yani birinci öncelik nitelik değil, miktar. Mesela yersiz sapan dövüş yahut hayvanların kapıştığı videolardan meydana gelen playlistler manasızca çok izleniyor. Telif haklarını nasıl atlatıyorlar bilmiyoruz. Telif haklarını bir sıkıntı olmaktan tamamıyla kaldırmak dilerseniz de evinizde kolaylıkla çekip kurgulayacağınız bir tema düşünün. Mesela yemek videoları yahut nasıl yapılır yahut DIY (kendin yap) videoları çok basit ve çok izleniyor ama onlarda dahi rakip çok. Kanal büyültmek basit değil. Reklamlara dahi hiç bel bağlanmaz. En iyi olasılık marka işbirlikleri ile bu yolda yürümeniz.

Kaynak: https://kozmik.org/kolay-para-kazanma-yollari-2021/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim