Fotoğraf Düzenleme 2022

 En iyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı ! Fotoğraf planlama işlemleri için hangi uygulaması kullanıyorsunuz ? Bu yazıda profesyonel fotoğrafçılar için en iyi fotoğraf planlama programları hangileri listelemeye çalışacağız.


Fotoğrafçılığın yalnızca bir kameraya film takmak ve fotoğraf çekmekle alakalı olduğu günler geride kaldı. Teknolojideki büyük ilerlemelerle beraber fotoğraf planlama işlemleri, fotoğrafçılık sürecinin mühim bir parçası durumuna gelmeye başladı. Bugün nerdeyse görsel olarak en elverişli olduğunu düşündüğümüz bir fotoğraf dahi azıcık düzenlemeye gereksinim duyar ve profesyonel fotoğrafçıların planlama becerilerine sahip olması lazım olur.



 

Ancak bir fotoğrafı doğru şekilde düzenlemek için beceriden fazlasına ve yanında yüksek nitelikli profesyonel bir fotoğraf planlama programına gereksiniminiz bulunmaktadır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda yayımcı varken, bunların hepsinin profesyonel fotoğrafçılar için elverişli olduğunu söyleyemeyiz.


Bugün, profesyonel kullanıcılar için masaüstünde yani pc ortamında kullanabilecekleri programları içine alan en iyi profesyonel fotoğraf planlama programlarını içeren bir liste sunacağız.


Fotoğraf planlama söz hususu olduğunda, her bireyin kendi seçimleri ​​vardır. Hangisinin en iyi fotoğraf planlama uygulaması olduğunu ifade etmek olanaksız zira sizin için en iyisi başka bir fotoğrafçı için doğru bir seçim olmayabilir. Bununla beraber profesyonel fotoğraf planlama programında arayabileceğiniz birkaç esas özellik vardır. Şimdi gelin bunlara bakalım.


Kaliteli Bir Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı Neler İçermelidir?

Organizasyon Kabiliyeti, Koleksiyonlar ve Kataloglama

Bir fotoğrafçının bellek kartında az sayıda fotoğraf olması pek sık rastlanan bir vaziyet değildir. Çoğu fotoğrafçılık türünde, sıralanacak yüzlerce fotoğraf çoğalan bir şekilde düzenlenmeyi bekler. Örneğin düğün fotoğrafçıları, kusursuz kareyi bulana kadar çok sayıda görüntüyü ele almak gibi zor bir işle karşı karşıyadır. Diğer taraftan spor fotoğrafçıları gazetenin ön sayfasındaki görsele ulaşmak için bütün fotoğrafları süzgeçten geçirir.


Hangi tür fotoğrafçılığı tercih ederseniz edin, bir görüntüden diğerine kolaylıkla geçmenizi sağlayacak bir yazılıma gereksiniminiz var. Fotoğraflar arasında etiketlere, derecelendirmelere ve yüz tanımaya göre arama yapabilmeniz lazım olur. Aksi takdirde, düzenlemek dilediğiniz görüntüleri keşfetmek çok zaman alabilir.


Kolay Dışa Aktarma

Çoğu profesyonel fotoğrafçı fotoğraflarını değişik dosya formatlarında dışa aktarır. İster bir bloga ister fotoğraf barındırma sitesine dışa aktarın, fotoğrafınızı kolaylıkla export eden bir profesyonel fotoğraf planlama uygulaması hayatınızı kolaylaştıracaktır


Özelleştirme

Bir fotoğrafı düzenlediğinizde, bunu kendi yeteneğinizle yaparsınız. İyi bir fotoğraf planlama uygulaması özelleştirdiğiniz bu eylemlerinizi ayrım eder ve kaydeder. Bir fotoğraf yüklediğinizde, fotoğrafınızda her daim ki farklılık modelinizi kendi kendine uygulayabilir. Aynı işlemleri fotoğraf üstünde çoğu kez tekrarlayarak saatler geçirmek yerine, planlama yazılımı bunu sizin için yapabilir.


Öğrenme Kabiliyeti

Bugün fotoğraf planlama konusu ile ilgili uzmanlaşmış birisi Photoshop yahut Lightroom öğrenmenin basit olmadığını bilir. Fotoğraflarınızı nasıl süratli bir şekilde düzenleyeceğinizi öğrenmeniz gerekiyorsa, dik öğrenme eğrileri olmayan fotoğraf planlama programlarını seçmek gerekebilir. Öğrenmesi basit, profesyonel bir fotoğraf düzenleyicinin yerleşik bir öğreticisi vardır ve iş akışında size yol gösterir. Hızlı bir öğreticiden sonra, ilk fotoğraf yüklemenizdeki araçları öğrenebilirsiniz ve o andan itibaren problemsiz bir şekilde iş akışınıza devam edersiniz. Daha komplike bir fotoğraf düzenleyici için, yazılımı öğrenmeye zaman ayırmanız lazım olur. Bu dahi naturel olarak zaman kaybıdır.


En İyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı

1. Adobe Photoshop

Photoshop, bütün Dünya’dahi sarfedilen en bilindik, profesyonel ve en çok özelliğe sahip tabaka tabanlı fotoğraf işleme programlarından biridir.


Belki de en çok konuşulan profesyonel fotoğraf planlama uygulaması olan Photoshop Adobe Photoshop CS6, profesyonel bir fotoğrafçının bir fotoğrafı düzenlemek için gereksinim duyacağı bütün özellikleri sunar. Aslında, o kadar çok özellik sunuyor ki büyük ihtimalle hepsini nasıl kullanacağınızı bilemeyeceksiniz. Katmanlama dahil, hayal edebileceğiniz aşağı yukarı her planlama aracına sahiptir. Gelecekteki düzenlemeleri otomatik uygulamak için eylemlerinizi kaydedebilir ve eklenti opsiyonuna sahiptir.


Fotoğrafçılar için En iyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı 

Photoshop’un büyük ihtimalle tek dezavantajı öğrenmesinin zor olması. Photoshop, bir saat süresince oynayabileceğiniz ve sonrasında kendinize bir yetkin diyebileceğiniz bir uygulama değildir. Öğrenme sürecini ilerletmek için hususi eğitmenlerden alabileceğiniz kurslar, sonsuz YouTube videoları bulunmaktadır. Biraz eğitimle Photoshop’un gizemlerini çözebilirsiniz.


Photoshop, bir kataloglama, organizasyon aracı olmaktan çok bir planlama aracıdır. Bununla beraber, Lightroom (Photoshop ile ortak bir aboneliği tercih ederseniz) kusursuz bir koleksiyon, fotoğraf katalog aracıdır ve Photoshop ile iyi çalışır. Aynı şey fotoğraflarınızı sosyal medyada bölüşmek için de geçerlidir. Photoshop bunun için tasarlanmamış olsa dahi, Lightroom bu anlamda her işinize yarar.


2. Serif PhotoPlus

Photoshop’tan değişik olarak, Serif PhotoPlus bir fotoğraf düzenleyici fonksiyonu görür. Serif PhotoPlus, görüntüleri derecelendirmelere ve etiketlere göre düzenlemenize imkan tanır. Ancak, başka düzenleyiciler yüz tanıma yahut işaretleme ile sıralama yapmanıza müsaade verirken, PhotoPlus bu seçeneğe sahip değildir. Organizasyon bu uygulamanın kuvvetli yanı değildir, fakat planlama yeteneği daha etkileyicidir.


PhotoPlus’ın birtakım çok tüketimi kolay planlama özellikleri vardır. Lens revizyon ayarı yapabilir, katmanlarla çalışabilir ve portrelerdeki eksiklikleri giderebilirsiniz. Ek olarak, türlü süzgeç efektleri uygulayabilirsiniz. Bölünmüş ekran opsiyonu, belirlediğiniz efektlerden evvela ve sonra bir görüntü görmenizi sağlar.


Fotoğrafçılar için En iyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı 

Bu profesyonel fotoğraf planlama uygulaması yerleşik olarak bulunan birtakım tüketimi kolay fotoğraf paylaşım seçenekleri vardır. Hem Flickr üstelik Facebook’ta paylaşabilirsiniz. Nesnelerin global ölçeğiyle ilgileniyorsanız, fotoğraflarınıza coğrafi etiket ekleyebilir ve onları global bir haritada görebilirsiniz.


PhotoPlus’ı öğrenmek çok zor değil, fakat bir eğitim almadan evvela bir fotoğrafı düzenlemeye çalışırsanız zor anlar yaşayabilirsiniz. Programın özellikleri farklı pencerelerde açılmaktadır, bu nedenle araçlarınızı keşfetmek zor olur. Bunu karşılamak için PhotoPlus detaylı video eğitimleri sunar. Ayrıca uygulamayla alakalı birtakım umumi suallere cevap verebilecek bir “yardım” sekmesi de vardır.



 

PhotoPlus fotoğraf planlama için elverişli fiyatlı bir seçenektir. Diğer bütçe arkadaşı fotoğraf planlama programlarının sahip olmadığı pekçok özelliğe sahiptir ve size bütçeye göre fotoğrafları hem organize etme üstelik planlama fırsatı verir.


3. Cyberlink PhotoDirector

Bu fotoğraf planlama uygulaması bütçeyi zorlamayan editörler kategorisinde yer almasına karşın içinde çok şey içermektedir. Birincisi ve en muhimi, fotoğraflarınızı organize etmenin en hoş yolunu sunar. Veritabanında fotoğrafları tekrar adlandırabilir ve metin ekleyebilirsiniz.


Yüz tanıma, bir adı bir yüzle ilişkilendirmenize imkan tanır. Aynı yüzlere sahip fotoğrafları beraber gruplandırabilir ve aradığınız resimleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Veritabanında bir ad arayarak, alakalı görüntülerin bulunduğu bir klasörü açabilirsiniz. PhotoDirector ayrıyeten fotoğrafları derecelendirmenize ve işaretlemenize imkan tanır.


Fotoğrafçılar için En iyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı 

Bu profesyonel fotoğraf düzenleyici, birtakım tüketimi kolay otomatik özellikler içerir. Görüntünün tonu, rengi ve eğrilerinde ayarlamalar girmek üzere beklediğiniz karakteristik ayarlamaları dahi yapabilirsiniz. Fotoğrafınızın daha komplike ayrıntılarını düzenlemenize müsaade veren ufak vasıtalar vardır.


Bu uygulama ile fotoğraflarınızı direkt olarak Facebook, Flickr ve birkaç başka platformda paylaşabilirsiniz.



 

PhotoDirector’ın tüketimi zor değildir, fakat daha büyük, üst seviye fotoğraf planlama programlarında muhtemel epey çok öğrenme aracı yoktur. Genel olarak, PhotoDirector, bütçeyi zorlamadan profesyonel bir fotoğraf editörü için iyi bir seçenektir.


4. Acdsee Pro8

Bu profesyonel fotoğraf planlama uygulaması, fotoğrafları kolaylıkla düzenlemenizi sağlar. Toplu işleri farklı klasörlere yerleştirir. Her toplu işte, bütün görüntülerin ufak resimlerini görüntüleyebilirsiniz. Bu, toplu işlemlerinizde her fotoğrafa olağanüstü bir umumi bakış sağlar ve büyük kümeler arasından fotoğraf seçmeyi kolaylaştırır.


Acdsee, esasen sürücünüzde bulunan klasörler ve dosyalarla çalışma yeteneği yönünden benzersizdir; yeni bir veritabanı oluşturmanıza lüzum yoktur. Bu, bir fotoğraf üstünde çalışmaya başladığınızda size büyük oranda zaman kazandırır. Fotoğrafların içe aktarılması için beklemeye lüzum yoktur.


Fotoğrafçılar için En iyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı 

Program ayrıyeten fotoğraflarınızı etiketleme ve derecelendirme imkanı dahi sağlar. Bunu yaptıktan sonra, derecelendirmelerine, etiketlerine yahut etiketlerine göre fotoğraflarınız arasında arama yapabilirsiniz. Hatta fotoğrafın mevkisine göre arama dahi yapabilirsiniz.


Elbette, karakteristik bir profesyonel fotoğraf düzenleyiciden bekleyebileceğiniz bütün düzenlemeleri yapabilirsiniz.


5. Paintshop Pro

Acdsee gibi, Paintshop hem bir fotoğraf kataloglama üstelik planlama uygulamasıdır. Corels Paintshop Pro X9, fotoğraflarınız arasında hem derecelendirmelere üstelik etiketlere göre arama yapmanızı sağlar. Fotoğraflarınızı belli kıstaslara göre sıralamak ve fotoğraf gruplarını bulmayı basitleştirmek için Akıllı Koleksiyonlar’ı kullanabilmeniz mümkün. Programdaki organizasyon kapsamlı değildir, fakat işlevseldir.


Fotoğrafçılar için En iyi 5 Profesyonel Fotoğraf Düzenleme Programı 

Bu uygulamanın planlama yeteneği, onu öne çıkaran şeydir. Aralarından seçim yapabileceğiniz pekçok ani efekt bulunmaktadır. Seçtiğiniz efekti görüntünün tamamı üstünde kullanmak yerine, evvela ufak görsel üstünde test edebilirsiniz. Program, planlama yazılımlarında her daim bulunmayan tüketimi kolay bir vasıta olan katmanları planlama opsiyonu sunar.


Flickr, Twitter ve Pinterest şablonlarıyla sosyal medya için fotoğrafları optimize edebilirsiniz. Ardından, bunları dilediğiniz sosyal medya platformuna aktarabilirsiniz.



 

Paintshop’u kullanmak çok basit olmasa dahi, piyasadaki başka pekçok fotoğraf planlama aracına benzeri. Diğer yazılımlarla alakalı deneyiminiz varsa, Paintshop’u öğrenmek zor olmayacaktır.


Acdsee Pro8 Adobe Photoshop Cyberlink PhotoDirector fotoğraf fotoğraf çekmek fotoğraf planlama Fotoğraf Filtreleri fotoğraf paylaşım fotoğraf gizleme fotoğrafçılık Fotoğraflar Paintshop Pro photoshop Program Serif PhotoPlus

 PaylaşFacebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest E-Posta ile paylaş Yazdır

Sonrakini Oku

Bültene Abone Olun

E-Posta listemize üye olun ve yeni içerik yayınlandığında ilk sizin haberiniz olsun

hemen abone ol.


E-Posta adresinizi giriniz

E-Posta adresinizi giriniz

Göz Atın

Kapalı

nikon z7 ii header 1200x675 1

Nikon Z7 II araştırması

sony alpha 1 araştırma

Sony Alpha 1 İnceleme: Evet, Gerçekten O Kadar İyi

Nikon NX Studio Review A Good Start That Will Get Better 1200x675 1

Nikon NX Studio İncelemesi: Daha İyi Olabilecek Güzel Bir Başlangıç


Kaynak: https://kozmik.org/en-iyi-6-fotograf-duzenleme-uygulamasi-2021/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim