Ek iş fikirleri 2021

 2021’de evde ne iş yapabilirim? Size elverişli olanı kolaylıkla bulmanız için, kapsamlı bir evde uygulanabilecek işler listesi derledim ve bu 41 adet evde iş fikri arasından kesinlikle becerilerinize elverişli bir ilave iş bulacaksınız.


Araştırmalara göre günümüzde dünya nüfusunun nerdeyse %60’tan fazlasının internet bağlantısı var. Öyleyse, değişik sitelerde ve sosyal medyada gezinerek zamanınızı boşa bitirmek yerine, niçin evde iş için kullanmayasınız?


İnternet tüketimi gittiğiniz her yerde epey süregelen duruma geldi. Ve normal işinizden farklı olarak verimli bir ilave iş için zamanınızı değerlendirmenin olağandışı bir yolunu sunuyor. Bu yüzden pekçok ademoğlu evde iş uygulamak için aktif olarak interneti kullanıyor.


Ayrıca, ilave iş istiyorsanız ve yarı vakitli bir iş bulamıyorsanız, bundan sonra endişelenmeyin! Bunu muhtemel kılmak için tek gereksinim duyduğunuz bir pc ve internet bağlantısıdır.


Gerçekten, evde yapılacak işler için sonsuz opsiyon var. Bazılarının kurulması daha çok vakit alabilir. Ancak sonuç olarak rastgele bir iş kadar, üstelik çok daha çok verimli oldukları kesin.


Sizin için birkaç evde ilave iş sekmesini gözden geçirdim. Sadece yeteneklerinize göre birini seçin ve derhal evden çalışmaya başlayın!


İster tam vakitli, ister yarı vakitli, isterse arada bir ilave gelir için evde iş arıyor olun, onu burada bulacaksınız.


En mühim adım bir şeyler denemektir. Girişimlerin çoğunun başlaması ve önemli kazanç getirecek noktaya gelmesi azıcık vakit alır. Sürekli kusursuz bir evde iş aramak yerine, bir yerden başlamalısınız!


Öyleyse başlayalım. Derlediğim bu 4o adet evde uygulanabilecek ilave çalışma listesi hususi bir sıraya sahip değildir, bu sebeple işinize yaramayacağını düşündüğünüz birkaç evde iş fikri ile karşılaşırsanız okumaya devam edin. 2021’de evde uygulanabilecek ilave iş fikirleri:


1. Online anketlere katılın

Burada türlü şirketlerin ihtiyaçlarına göre 15-20 dakika kadar vakit alan çevrimiçi anketlere katılarak para kazanabilirsiniz.


Size elektronik posta vasıtasıyla gönderilen türlü anketlere katılmanız isteniyor. Sadece şıklar durumunda sorulan sorular arasından seçim yapmanız yeterli, yani hiç bir şey yazmanız gerekmez.


Anketin uzunluğuna, profilinize ve kayıt olduğunuz anket sitesine tabi olarak, anket başına 1-2 dolar kazanabilirsiniz.


Hemen kazanmak için yapmanız gereken tek şey, alttaki anket sitelerine kayıt olmak ve e-postanıza gönderilen bağlantıya tıklayarak hesabınızı onaylamak.


Para kazandıran anket siteleri 2021:


MarketAgent TR » BURADAN kaydol ve derhal kazanmaya başla.

Survey Pago TR » BURADAN kaydol ve derhal kazanmaya başla.

Bkz: Anket Doldurarak Para Kazanma Siteleri (Ödeme Kanıtlı)


2. Bir blog açın

Pek çok ademoğlu, bir blog açmanın önemli bir evde iş olanağı olabileceğinin farkında değil, ama bunu doğru yaparsanız ve kitlenizi büyütmeye vakit ayırmaya hazırsanız bu bol kazançlı bir evde iş olur.


Birçok blogcu ayda binlerce kazanıyor, ama kazanmak için çok çok görüşmeci çekmeniz gerektiğinden bu noktaya ulaşmak çoğunlukla seneler alır.


Bir gaye kitleniz olduğunda, blogdan para kazanmak basittir.


3. Satış ortaklığı

Bol kazançlı bir evde iş hususu ile ilgili ciddiyseniz ve büyük gelir elde etmek talip hırslı biriyseniz, satım ortaklığı tam size göre.


Online ticaretin sürat kesmeyen yükselişi sebebiyle satım ortaklığı için her zamankinden çok daha çok opsiyon ve fırsat var.


Ürünlerine komisyon karşılığında iştirak yapabileceğiniz ve  tanıtabileceğiniz Admitad, ReklamAction, Clickbank, CJ ve benzeri. Gibi yüzlerce piyasa yeri var.


Satış ortaklığı, basit bir internet sayfası yahut blog açarak müşterilerin ihtiyaçlarına elverişli ürünü bulmalarına yardımcı olmaktır ve karşılığında %5 ila %50 komisyon kazanabilirsiniz.


4. YouTube

YouTube, dünyada en çok müzakere edilen ikinci internet sitesidir. Herkes metinden videoya geçiş yapıyor. İnsanlar video içeriğini metin konusuna tercih ediyor. YouTube, bir ileri en etkin evde iş modelidir.


Eğer insanları etkileyecek videolar çekebilecek yeteneğiniz varsa, bundan sonra evde ne iş yapabilirim diyerek düşünmenize lüzum yok.


Ne yaparsan yap ama en iyisini yap. Harika içerikler hazırlayın ve YouTube’a yükleyin. İnsanların problemini çözmelerine yardımcı olun ve bol gelirli bir evde iş olanağı elde edin.


YouTube’dahi başarıya ulşamak blog yazmaktan çok daha basittir. Çünkü şimdilik YouTube’dahi içerik eksikliği var. Ancak piyasa çok süratli kompetitif duruma geliyor. İnsanlar her dakika binlerce yeni video oluşturuyor.


Yani daha çok vakit kaybetmeden YouTube kanalınızı başlatın ve hiç bir şey ödemeden evde yapılacak iş yahut ilave iş sahibi olun.


Bkz: YouTube’dan Para Kazanmak 2021 – Nasıl Kazanılır?


5. Serbest yazar olun

Evde iş olanağı arayan biri için yazmak, en basit ve en ulaşılabilir ilave iştir. Serbest yazar olmayı tecrübe edinebilirsiniz. Serbest çalışan olarak pekçok değişik iş çeşidine yazabilirsiniz.


Örneğin, alttaki işler için yazmaya başlayabilirsiniz:


Makaleler.

Web sitesi içeriği.

Blog gönderileri.

Araştırma ve özet.

Basın bülteni.

E-posta metni ve iş sloganları.

e-Kitap yazma.

Ürün Açıklaması.

Düzeltme ve planlama.

Özgeçmiş ve kapak mektupları ve benzeri.

İnternet ortamında yayımlanan her bir makale ve içerik birileri yönünden yazıldı. Eğer yeterli yazma becerisine sahipseniz (bir gazeteci kadar eğitilmiş ve kabiliyetli olmanız gerekmez) bu yeteneği evde yapılacak ilave iş olarak kullanabilmeniz mümkün.


Bu, olağandışı bir evde ilave iş fırsatıdır. Aynı vakitte evde ilave iş olarak başlamış olsanız dahi, tam vakitli bir kariyere dönüşebilen cinsten bir girişimdir.


SadeceON, Fiverr ve Upwork  gibi internet sitelerinde içerik yazarı olarak vazife alabilirsiniz.


Bununla beraber, piyasada binlerce başka yazar var. Bu sebeple, hizmetlerinizi satmaya başlamak için profesyonel bir profil oluşturmanız lazım olur. Bu işi daha evvela yapmadıysanız, ilkin fiyatları düşük tutmaya çalışın.


Bkz: Makale Yazarak Para Kazanmak: Adım Adım Yol Haritası


6. Bir e-kitap yazın

Kendinizi yetkin olarak görüldüğü bir alan var mı? Bu hususta kapsamlı bir e-kitap yazarak olağandışı bir evde iş modeli oluşturabilirsiniz.


Bu bunun beraberinde pasif gelir sınıfına giren, yani uyur iken dahi kazanç getiren evde iş imkanıdır. Başarılı bir e-kitap yazdıktan sonra yapmanız gereken tek şey oturup satışları izlemek.


Müşteriler tanıtım sayfanıza gelir ve ödemeyi yaptıktan sonra e-kitabı indirebilecekleri bir sayfaya yönlendirilir. Kısacası, evde uygulanabilecek bu ilave iş modelinde e-kitabı satmak için oturduğunuz yerden kalkmanız dahi gerekmez.


Öncelikle, hangi hususta bir e-kitap yazabileceğinizi belirlemeniz lazım olur. İnsanların problemini çözmelerine yardım eden bir şaheser içeriği oluşturun. ”Nasıl yapılır” merkezli bir projeye odaklanın.


Pek çok ademoğlu E-Kitapların ne kadar kazançlı bir evde iş fırsatı olduğunu bilmiyor, ama bazıları binlerce e-kitap satıyor ve her ay binlerce dolar kazanıyor.


Bkz: E-Kitap Yazarak Para Kazanmak – Nasıl Yazılır, Kime Satılır?


7. Stok fotoğrafçılık

Eğer foto çekme yeteneğine sahipseniz, bu ara kadar uğraşı olarak kalmış bu yeteneği evde ilave iş olanağı olarak değerlendirebilirsiniz.


Online foto satmanıza müsaade veren yüzlerce internet sitesi var. Fotoğrafçılığa tutkunuz varsa ve olağandışı ve benzersiz fotoğraflar çekiyorsanız, bu fotoğrafları çevrimiçi olarak satabilirsiniz.


Fotoğrafçılık dahi evde uygulanabilecek işlerden bir tanesidir.


Stok foto siteleri (İStock ve Shutterstock gibi), fotoğraflarınızı kendi sitelerinde satmanıza imkan tanır. Bunlar stok foto kaynakları olarak marka oldukları için her tülü stok foto arayışı içerisinde olan insanlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Sizin yüklediğiniz fotoğraflardan rastgele birini satın alan olursa size foto başına ödeme yapılır.


Online foto satmak komplike değil, bu işin en zor kısmı iyi bir portföy oluşturmaktır.


İnsanların alaka gösterdiği stok fotoğraflardan meydana gelen hoş bir portföy oluşturabilirsiniz, iyi pasif gelir getiren bir evde ilave iş sahibi olabilirsiniz.


İnternette daha çok satılan foto çeşitlerine bir göz atın ve çalışmanızı bu gereksinimi göre düzenleyin.


8. Etsy (el sanatlarınızı satın)

Milyonlarca ademoğlu el sanatlarını Etsy’de satıyor. Etsy, el sanatlarınızı ve başka hazırlanmış ürünlerinizi satmak için elverişli bir platformdur. Gerçek yaratıcılığınızı sergilemenizi ve bunun beraberinde evde uygulanabilecek iş sağlar.


Dışarıdaki pekçok ademoğlu, Etsy gibi platformlar olmasaydı boşa gidecek belli yeteneklere sahiptir. Bu günlerde, Etsy vasıtasıyla çevrimiçi olarak mantıklı bir gelir elde etmek için olağandışı becerilerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.


Etsy, dünyanın her yerinden insanların benzersiz mamüller uygulamak, satmak, satın alabilmek ve toplamak için akın ettiği milletlerarası bir çevrimiçi pazardır. Projelerinizi teşhir etmek, bütün dünyaya ulaşmak ve evde iş için elverişli bir yer.


Bir zanaatkarsanız ve benzersiz el yapımı mamüller yaratıyorsanız ve bunları dünyaya göstermekle ilgileniyorsanız, bu platform bütün bu insanlara ulaşmanızı ve en çok sevdiğiniz şeyi yaparak evde iş sağlayacaktır.


İlk ilkin basit olmayacağını eklemem lüzum ama ürününüz topluluk yönünden beğenilen ve doğru adımları atarsanız gerçekte çok iyi bir evde iş sahibi olursunuz. Ayrıca, bunu tam vakitli bir iş olarak uygulamak yerine, yalnızca ilave iş olarak yapabilirsiniz.


Etsy kataloğu epey çeşitlidir:


Takı ve aksesuarlar

Kıyafetler ve ayakkabılar

Ev ve dekorasyon

Evcil hayvan ürünleri

Düğün ve parti malzemeleri

Oyuncaklar ve eğlence ürünleri

Genel olarak fotoğraflar, resimler, heykeller ve zanaat üstüne baskılar (hem fiziki üstelik dijital)

Koleksiyon ve antikalar

El işi dikiş ürünleri

Bkz: Etsy’de Satış Yapmak – Etsy Mağazası Nasıl Açılır?


9. Influencer Olun

Sosyal Medya, takipçilerinin algılarını etkileyebilecek çok sayıda takipçiye sahip olan fenomenlerin meydana çıkmasına niçin oldu. Yaşam tipi ve modadan fitness ve yemek pişirmeye kadar türlü alanlarda fenomenler var.


Bu, her bireyin azıcık uzmanlık sahibi olduğu bir alanda Influencer olma ve evde iş yahut ilave iş yapma potansiyeline sahip olduğu manasına gelir.


Influencer olmanın ilk aşaması, nişinizi seçmektir; elverişli olarak iyi olduğunuz, ile ilgili ipuçlarını ve verileri paylaşabileceğiniz bir şey olmalı. Daha sonra, videolar dahi girmek üzere epey dikkat alımlı içerik oluşturmanız gerekecek.


Takipçilerinize ipuçları ve tavsiyeler sunduğunuz içeriğin sosyal medya kanallarında tanıtılması lazım olur. Yeterli sayıda takipçiye ulaştığınızda, para kazanmak için sponsorluklara ve ücretli reklamlara bakmaya başlayabilirsiniz.


Bkz: Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır? 2021


10. Serbest çalışma

Serbest çalışmak, hiç para harcamadan evden uygulanabilecek işler arasında en iyi opsiyon olur.


Yeteneğiniz her ne olursa olsun (dizayn, yazmak, musiki, video, sosyal medya gibi) bunu, evde iş yahut ilave iş için kullanabilmeniz mümkün.


SadeceON, Fiverr ve Upwork gibi internet siteleri, serbest çalışanlar için olağandışı evde iş imkanları sunuyor.


Burada müşteriler için durağan bir fiyata pekçok ufak ilave iş yapabilirsiniz. Örneğin, bir WordPress geliştiriciyseniz, tek bir WordPress problemini asgari 5 $ karşılığında çözebilirsiniz.


Fiverr ilk tavsiyem zira Fiverr üstünde çok çalıştım ve bir haftada yüzlerce dolar kazandım. Fiyatlar, becerilerinize bağlıdır.


Hizmetlerinizi burada beş dolardan binlerce dolara kadar satabilirsiniz.


Bkz: Freelance Çalışmak İsteyenler İçin Başlangıç Kılavuzu


11. Sosyal medya idaresi

Aktif bir sosyal medya kullanıcısıysanız ve kendi profilinizin beğenilerini ve takipçilerini büyütmeyi başardıysanız, niçin bunu evde iş olarak yapmıyorsunuz?


Pek çok ufak işletme sosyal medyanın mühim olduğunu bilir, ama bunu başarmak için kolay bilgilerden yoksundur.


Bir sosyal medya pazarlama işi, takipçi tabanını büyütmeyi, mesajlara cevap vermeyi yahut sosyal medya vasıtasıyla tanıtım kampanyaları yürütmeyi içerebilir. Hatta şirketler için grafikler oluşturabilir ve yazabilirsiniz.


Başlangıçta ufak projelere hizmet sunarak ilave iş olarak yapabilirsiniz, ama yeterli tecrübeye sahip olduktan sonra daha büyük projelere el atarak tam bir evde iş modeli oluşturabilirsiniz.


12. Fiverr

Fiverr, evde iş yahut ilave iş uygulamak isteyenler için bir piyasa yeridir. Yerine getirdiğiniz her vazife için 5 $ ve daha çoğunu kazanabilirsiniz. Burada anahtar nokta elinizden geldiğince çok vazifiyeti yerine getirmektir.


Bu görevler, grafik dizayn, seslendirme yahut video planlama gibi türlü hizmetler olur.


Ayrıca bu platformda alışılmışın dışında türlü görevler bulabilirsiniz. Ne tür bir hizmet yahut vazife uygulamak istediğinize yetenekleriniz tarafında siz karar veriyorsunuz.


5 dolar limitini grafik dizayn yahut video düzenlemek gibi belli hizmetler için başlangıç fiyatı olarak belirleyebilir, ama daha ayrıntılı görevler için daha yüksek bedel yazabilirsiniz.


13. Redaktör / Editör

Dilbilgisi ve yazma becerilerinizden yararlanmanızı gerçekleştiren başka bir evde uygulanabilecek iş fikri de yayımcılık ve redaksiyondur. İki alan arasında birtakım ince değişiklikler var.


Redaktörler, tutarlılıklar dahi girmek üzere gramer ve imla hatalarını ararlarken, editörler bir yazının bütün bölümlerini değiştirebilir. Bu sebeple, editörler direkt olarak yazarlarla beraber çalışırken, redaktörler son taslağı denetim etmek için oradalar.


Bu alanda pekçok evde iş fırsatı var. İlgili alanda diplomaya sahip olmak yahut planlama hususu ile ilgili bir geçmişe sahip olmak bir üstünlüktür, ama en mühim etken gramer ve yazımı iyi bir şekilde kavramaktır.


14. Becerilerinizi satın

Grafik dizayn, sosyal medya pazarlaması, içerik pazarlama, SEO, SEM ve umumi olarak dijital pazarlama ve çok daha fazlası evde yapılacak işler için olağandışı yeteneklerdir.


Teknoloji ile direkt olarak ilgili olan bu tarz yeteneklerden birine sahipseniz, dizayn ile ilgili olanları 99Designs ve başka yetenekleri Upwork gibi siteler vasıtasıyla kolaylıkla satabilirsiniz.


Eğer çok daha kabiliyetli olduğunuza eminseniz, o vakit bir dijital pazarlama ajansı dahi kurabilirsiniz.


Yeterince kapsamlı bir evde iş oluşturun ve bir daha katiyen ilave iş aramanıza lüzum kalmasın!


15. Sanal asistan

Buna bir iş asistanı yahut farazi asistan diyebilirsiniz. Aynı vakitte evde uygulanabilecek bir iştir. Burada iş ihtiyaçlarına ve becerilerinize göre saatte 10 – 50 dolar kazanabilirsiniz.


Birçok şahıs şirketler ve müşteriler için farazi asistan olarak çalışır. Burada, iş gereksinimlerinin karşılanabilmesi için günlük görevleri tamamlamanız lazım olur.


Bir farazi asistanın işini ve görevlerini kelimelerin kendisi ile anlayabilirsiniz, yani bu senaryoda Sanal, çevrimiçi manasına gelir ve asistan, belli bir hususta size yardım eden manasına gelir.


Dolayısıyla, birinden çevrimiçi “rastgele bir tür” yardım aldığınızda, o şahıs sizin farazi asistanınız olur. Sanal asistan olmanın en iyi yanı, evde iş yahut ilave iş için çok türlü şeyler yapabilmenizdir.


Bunlardan bazıları rastgele bir hususi kabiliyet gerektirmez. Veri girişi, elektronik posta idaresi, sosyal medya idaresi, telefon görüşmeleri, iş planları, marka hizmetleri, müşavirlik, iş ipuçları, sunumlar ve benzeri. İçin çalışmak üzere kolaylıkla farazi asistan olabilirsiniz.


Sanal asistan olmak, hiç para harcamadan evde uygulanabilecek işlerden bir tanesidir. Sadece bir portföy oluşturup müşterilere yaklaşmaya başlamanız gerekiyor. İnsanların sizi bulması için Fiverr ve Upwork gibi platformları kullanabilmeniz mümkün.


16. AirBnB

Söz hususu teknoloji olunca konaklama sektörü dahi bundan nasibini aldı. AirBnB vasıtasıyla evinizi yahut rastgele bir odanızı eskiden belli bir bedel karşılığında istediğiniz zaman için kiralayabilirsiniz. Evet, bu evde yapılacak bir iş sayılmaz ama size extra bir gelir sağlar.


Bu tür bir uygulamadan elde edeceğiniz kazanç bir dizi faktöre bağlıdır.


Açıkçası, evinizin ne boyutta olduğu ve sunmuş olduğu imkanlar önemlidir; elbet daha büyük evler yüksek kazanç getirecektir. Konumu dahi asgari evin ebatı kadar önemlidir. Büyük bir şehre yahut tatil bölgesine yakın bir pozisyon, iyi öneri alır.


17. Online kurs oluşturun

Online kurslar, en kazançlı evde uygulanabilecek iştir. İnsanlar, çok daha elastik ve verimli olduğu için bundan sonra çevrimiçi kurs almayı tercih ediyor. İster İngilizce öğretmeni ister iş danışmanı olun, insanlara öğretmek için çevrimiçi kurslar oluşturabilirsiniz.


Herkesin kusursuz olduğu bir alan vardır. Herhangi bir alanda bir tahsil kursu oluşturabilirsiniz. Örneğin, bir internet geliştiriciyseniz, başkalarına kodlamayı öğretmek için hoş bir kurs oluşturabilirsiniz. Web geliştirme büyüyen bir endüstridir ve insanlar internet geliştirmeyi öğrenmeye isteklidir.


Kursunuzu hem metin üstelik video yardımı ile hazırlamalısınız. Videolar metinden daha anlaşılırdır. Öğrenmek için adım adım bir süreç durumuna getirin. Teachable.com’dan bir kurs meydana getirmek için yetkin yardımı dahi alabilirsiniz.


18. Online çevirmen

Son dönemde globalleşme kelimesini epey çok işitmeye başladık ve bu, insanların değişik dilleri konuşuyor olmalarına karşın devamlı iletişim durumunda olduğunu gösteriyor.


Bu vaziyet mütercim ihtiyacını büyük oranda tetikledi. İki dilli iseniz, bu evde iş için reel bir fırsat olur. Ayrıca, kesinlikle tam vakitli uygulamak mecburiyetinde değilsiniz. Ek iş olarak yapan bir ton çevirmen var.


Proz.com, çevrimiçi mütercim olarak evde iş bulmanıza vesile olacak pekçok fırsat sunuyor. Bu siteye kayıt olarak uygulamak istediğiniz hizmet tanımını giriyorsunuz ve çeviri yaptırmak isteyenler size iş veriyor.


İspanyolca, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Arapça ve başka dillerde bir ton fırsat var ve kanuni, tıbbi, teknik ve başka alanlarda uzmandırlar.


Bu tür belgeleri anne dilinizden değişik bir dile çevirecek beceriye sahipseniz, bu, boş zamanlarınızda evde ilave iş için bir fırsat olur.


İki dilli olup evde uygulanabilecek iş arayanlar için daha pekçok çevrimiçi çeviri vazifiyeti var.  Fiverr ve Upwork gibi siteleri müzakere etmeyi savsaklama etmeyin.


19. Amazon FBA

Online satışların, bilhassa Amazon’un, perakende mağazaları nasıl tükettiğine dair haberlere çok sık rast geliyoruz. Trend yönünden devrilmek yerine, onun tarafında yer alarak evde yapılacak iş bulmanıza yardımcı olmasına müsaade verebilirsiniz. Bunu Amazon FBA vasıtasıyla yapabilirsiniz.


Amazon üzerinden satım yapan çok sayıda özgür işletme ve şahıs var. FBA, evde iş kurmanıza imkan tanır.


Süreç şuna benzeri:


Ürünlerinizi Amazon’un sipariş karşılama merkezlerine gönderin.

Amazon, ürünlerinizi depolar.

Müşteriler ürünlerinizi sipariş eder.

Amazon, ürünlerinizi depodan seçer, paketler ve gönderir.

Bunu kendi e-ticaret işinizi meydana getirmek olarak düşünün, ama arkanızda Amazon’un kuvveti olan bir evde iş.


20. Yazılım geliştirme

Başkalarına belli görevlerde yardım eden bir aplikasyon geliştirir ve tasarlarsanız, epey verimli bir evde iş yapabilirsiniz.


Büyük programlar aplikasyon firmaları yönünden tasarlansa dahi, çok sayıda tesirli aplikasyon gerçekte serbest çalışanlar yönünden yapılır.


Bir programcıysanız ve rastgele bir gaye grup için bir tür problemi çözmeye yardımcı olacak bir aplikasyon fikriniz varsa, geliştirmeye başladığınızdan güvenilen olun. Yazılım, evde iş olmasının beraberinde olağandışı bir girişimdir.


Cep telefonları ve tabletler yükselişte olmasından, uygulamaların gittikçe daha bilindik duruma gelmesi muazzam değil. Çocuklarla ilgili programlardan video yahut ses planlama yazılımlarına kadar, geliştirdikleri uygulamalarla evde iş kuran çok sayıda müteşebbis var.


21. Web dizayn

Bilgisayar meraklısıysanız yahut kod yazmayı biliyorsanız. İşte sizin için bir başka olağandışı evde iş fikri. Serbest çalışan bir internet dizaynırı olduktan sonra, kolaylıkla ayda 1000 $ ve daha çoğunu kazanabilirsiniz.


Öte yandan, kodlamayı yahut bir internet sitesini nasıl tasarlayacağınızı bilmiyorsanız: gene de piyasada bulunan değişik yazılımları kullanarak bir internet sitesi oluşturmayı öğrenebilirsiniz.


WordPress en iyi ve en mühim örnektir. WordPress’i ve klasik temalarını kullanarak hoş internet siteleri oluşturabilirsiniz.


Bir WordPress internet sitesini nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için birkaç haftalık bir çevrimiçi kurs yeterli olacaktır. Ve evde uygulanabilecek bir ilave işe sahip olmak için süratli bir şekilde WordPress internet siteleri yapmaya başlayabilirsiniz.


22. Video planlama

Pek çok ademoğlu hoş videolar oluşturup bunları sosyal medya ağlarına yüklerken, birtakım insanlar dahi bu hobiyi kendileri için reel bir bir evde iş durumuna getiriyor.


Video planlama göründüğü kadar komplike değil. Videoları meydana getirmek ve düzenlemek için çok bildik ve rahat bir aplikasyon kullanabilmeniz mümkün. Birçok işletme sahibi, işletmelerini tanıtmak için video oluşturucular ile çalışır.


Piyasada video meydana getirmek ve düzenlemek için çok sayıda aplikasyon programı bulunmaktadır. Yeteneklerinize göre bunlardan rastgele birini seçebilirsiniz. Mobil programlar dahi videoları düzenlemek için çok akil duruma geliyor.


Filmora, yeni başlayanlar için video düzenlemeyi öğrenmek için en iyi seçenektir. Basitleştirmek için kullanımı kolay özelliklere ve seçeneklere sahiptir. Burada cümle alem video düzenlemeye başlayabilir. Ayrıca, Adobe after effects ve Final cut pro birtakım daha ilerlemiş ve profesyonel editörlerdir.


Gelişmiş bir yayımcı olduğunuzda, daha profesyonel planlama yazılımını dahi kullanabilir ve evde uygulanabilecek kazançlı bir işe sahip olabilirsiniz.


Bu sebeple, benzersiz efektler kullanarak videoları düzenleyebilen ve tasarlayabilen cümle alem için pekçok evde iş fırsatı var.


23. Dijital pazarlama

Dijital pazarlama, tartışılması gereken epey mühim bir konudur. Dijital pazarlama işlerini uygulamak için birtakım serbest çalışanlar arayan binlerce işletme var.


Dijital pazarlama, işletmeleri çevrimiçi olarak tanıtmanın bir yoludur. Farklı bir usul kullanarak, her şeyi dünyaya tanıtabilirsiniz.


Ortalama bir ademoğlu, her hafta 24 saatini çevrimiçi olarak geçiriyor. Ve bu sayı devamlı artıyor. Bu sebeple, her işletme sahibi, çevrimiçi müşterilerin değerini bilir.


Online pazarlamayı pekçok değişik etken sonuçlandırabilir. Örneğin, sosyal medya pazarlaması, video pazarlama, elektronik posta pazarlaması, taşınabilir tanıtım, SEO , SEM ve benzeri. İçin çalışabilirsiniz.


Burada yalnızca sosyal medya ve çevrimiçi platformlarla hareket etmeniz gerekiyor. Evde uygulanabilecek bu işi alabilmek için de para yatırmaya lüzum yok. Dilediğiniz kadar çalışabilir ve yaptığınız işe tabi olarak kazanç sağlayabilirsiniz.


24. Müzik ve ses

İşte musiki ve ses yeteneğinizi kullanarak evde uygulanabilecek işler. Müzikle ilgili rastgele bir çalışmanız varsa, hizmetlerinizi çevrimiçi olarak satabilir ve bunun için ödeme alabilirsiniz.


İster şarkı söyleyin ister seslendirme yapın, yeteneğinizi kolaylıkla evde iş için kullanabilmeniz mümkün.


Müzik besteleyebilir, miksaj ve mastering, şarkı söyleme yahut şarkı yazma, podcast kaydetme, jingle ve droplar, ses efektleri, seslendirme kaydı ve benzeri.


Bir musiki aşığı olduğunuzu yahut eğlenmek için videolar ve sesler kaydettiğinizi varsayalım. Fiverr gibi platformları kullanarak evde ilave iş için bu hobiyi kullanabilmeniz mümkün.


Hiçbir kabiliyet boşa harcanmamalı ve sahip olduğunuz her şeyi verimli tüketmelisiniz. Öyleyse içinizde ne olduğunu bulmaya başlayın ve evde yapılacak bir iş yaratmak için gayret gösterin.


25. Grafik dizayn

Hepimizin bildiği gibi, sosyal medya hesaplarımız için görseller meydana getirmek ne kadar havadar ve keyifli. Hepimiz bunu eğlence için yapıyoruz. Öyleyse niçin bu keyifli aktiviteyi bir gelir kaynağı durumuna getirmiyorsunuz?


Anlamlı görüntüler meydana getirmek için Canva yahut Picsart gibi türlü yazılımları kullanabilmeniz mümkün. Dahası, daha profesyonel ve orjinal görüntüler meydana getirmek için Adobe Photoshop’u dahi kullanabilmeniz mümkün.


Photoshop çok daha yoğun özelliklere sahiptir. Bununla beraber, bir aceminin karmaşıklığı sebebiyle kafası karışabilir. Böylece başlamak için daha ufak yazılımlar kullanabilirler. Gelişmiş özelliklere doğru ilerlemeniz gerekeceğinden, sonrasında photoshop’a dahi geçebilirsiniz.


Grafik dizayn merkezli evde uygulanabilecek işler için pekçok kazançlı seçeneğiniz var. Logo tasarımı, illüstrasyonlar, kitaplar ve albüm kapakları, internet ve taşınabilir dizayn, sosyal medya kapakları, afiş tanıtımlar, photoshop planlama, İnfografik tasarımı, sunu tasarımı ve benzeri. İle başlayabilirsiniz.


Grafik dizayn, evde iş arenasında yüksek talep görüyor. Fiverr, Upwork gibi bir dizi değişik internet sitesinde grafik tasarımcı olarak çalışabilirsiniz.


99Designs ve Creative Market gibi hususi grafik dizayn sitelerini de tecrübe edinebilirsiniz.


26. Video oyunları oynamak

İşte evde uygulanabilecek keyifli bir iş. Video oyunları oynamak eğlencelidir ve hepimiz onları seviyoruz. Ancak birtakım taşınabilir uygulamaların, oyun oynamanız için size ödeme yaptığını biliyor musunuz?


Bu taşınabilir oyun programları, video oyunu turnuvaları düzenler ve puanlarınıza göre para ödülleri verir. Video oyunları oynamak için profesyonel becerileriniz varsa, turnuvalarına katılarak kolaylıkla para kazanabilirsiniz.


Pubg ve Fortnite gibi birtakım bilindik video oyunları, nakit ödüller kazanmak için devasa resmi turnuvalar düzenler. Bu oyunlar, maçları senede bir yahut altı ayda bir düzenler.


Birçok üçüncü doğrultu işletme de bu video oyunu turnuvalarını düzenlemektedir. Becerilerinize göre para ödülleri kazanabilirsiniz.


Video oyunlarına alışkınsanız ve profesyonel oyuncu niteliklerine sahip olduğunuza inanıyorsanız, extra para kazanmak için kesinlikle bu turnuvaları denemelisiniz.


Bkz: Gerçek Para Kazandıran Oyunlar 2021: Oyna Para Kazan


27. SEO danışmanlığı

Dijital devir için gittikçe daha mühim duruma gelen bir başka kabiliyet de SEO. Dijital dünya rekabetçidir ve işletmelerin müşterileri çekmesi için Google’dahi üst sıralarda yer almaları önemlidir.


Yine de pekçok işletme bunu yapacak kaynaklara yahut bilgiye sahip değil ve haricen birini işe alma gereksinimi duyuyor.


Görevler, meta data etiketlerini düzenlemeyi, bir blog için içerik pazarlama stratejisi oluşturmayı ve anahtar kelimeleri aramayı içerebilir. Pek çok işletme SEO ile ilgili hiç bir şey bilmediğinden süratle mühim bir tesir yaratabilirsiniz.


Şu anda bir SEO eksperi olmasanız dahi, birtakım çevrimiçi kurslara katılarak sıfırdan başlamak basittir.


28. Bir Android programı oluşturun

Nasıl bir Android programı oluşturacağınızı biliyor musunuz? Hayır, rastgele bir internet geliştirme kursuna gitmenize lüzum yok.


Birkaç basit ve basit aşaması izleyerek bir Android programı oluşturabilirsiniz.


Google, basit Android programları oluşturmayı çok kolaylaştırdı. Bu adımları Android geliştirici internet sitesinde okumanız yeterli olacaktır. Erişilebilir bir aplikasyon meydana getirmek için rastgele bir teknik kabiliyet gerekmez.


Yararlı bir aplikasyon yaratarak, Android uygulamanıza Adsense reklamları yerleştirebilirsiniz. Burada rastgele bir zorluk çekmeden para kazanabilirsiniz. Evde işinizi kurmak için ekstra para harcamanıza lüzum yok. İnsanlar arasındaki birtakım karakteristik problemleri çözmeye çalışın ve dünya için yararlı bir aplikasyon oluşturun.


Doğru yapılırsa, bir aplikasyon meydana getirmek çok kazançlı bir evde iş olanağı olur. Eğer etkin olursa, sizi tam manasıyla milyoner yapabilir.


Uygulama için sahip olduğunuz fikrin iyi ve fonksiyonel olmasından güvenilen olun. Uygulama yararlı ve kullanımı kolay olmalıdır.


29. WordPress tema geliştirme

Kodlama becerileriniz için bir başka evde iş fikri de bir WordPress ilişkiyi oluşturmaktır. Bu, bir aplikasyon geliştirmekten azıcık daha ufak bir projedir, bu sebeple başlamak için iyi bir yer olur.


İnsanlar her daim yeni WordPress internet siteleri ve bloglar yapıyorlar, ama fazlası sıfırdan nasıl tema oluşturulacağını bilmiyor, bu nedenden çok sayıda potansiyel müşteri var.


Ücretsiz bir tema oluşturmayı seçebilir, ama insanları extra kişiselleştirilebilir özellikler için ödeme yapmaya teşvik edebilirsiniz.


30. Yaşam koçluğu

Yaşam koçu olmanın belli bir yolu yoktur; bir sertifikaya gereksiniminiz olsa dahi, belli bir geçmiş yahut derece gerektirmez. Teknik olarak herkese açılmış bir evde iş modelidir.


Bununla beraber, en çok talep gören hayat koçları, hayali kişilerarası becerilere sahip olan insanlardır. Bazı hayat koçları daha çok kariyer ve iş geliştirmeye, bazıları şayet ilişkilere yahut sağlığa yöneliktir.


Nişinize karar verdiğinizde, gaye müşterilerinizi aramalısınız. Sosyal medya hesaplarını kullanarak çevrimiçi olarak arayabilir yahut kendiniz için bir marka yaratarak tanıtım yapabilirsiniz.


31. Kariyer koçluğu

Muhtemelen, kariyer koçluğu daha özel bir hayat koçluğu türüdür. Müşterilerin mülakatlara hazırlanmalarına, özgeçmişleri yazmalarına ve kariyer hedeflerini bulmalarına yardımcı olacaksınız.


Müşterilerin sizi öneme alması için kariyerinizde yüksek bir düzeye ulaşmış olmalısınız; bu sizin benzersiz satım noktanızdır.


Kurumsal basamakları tırmandıysanız, ama şimdi bir kariyer farklılığı, ilave iş yahut evde iş  arıyorsanız, kariyer koçluğu elverişli bir opsiyon olur.


32. İşletme koçluğu

İş koçlarının fazlası müşterisi, işlerini büyültmek için geri açıklamaya gereksinim duyan yeni girişimcilerdir. Müşterileri çekmek için, çarpıcı bir iş geçmişine ve bunu destekleyecek referanslara gereksiniminiz olacak.


Doğru becerilere sahipseniz, işletme koçluğu olağandışı bir evde iş fırsatı olur. İş fikirlerini tam manasıyla aktive etmek yahut sahip olunan girişimlerini genişletmek için mühim meblağlarda yatırım yapmaya arzulu pekçok müteşebbis var. İnsanların hayallerini gerçekleştirmelerini izlemek de olağanüstü derecede tatmin edici olur.


Koçluk, yalnızca yüz yüze müzakere yerine video görüşmeleri yahut telefon görüşmeleri vasıtasıyla gerçekleştirilebilir, bu dahi evde uygulanabilecek bir iş olduğu manasına gelir.


33. Siber güvenlik

İnternetteki pekçok işletme varken, güvenlikle ilgili yardım isteği her zamankinden daha mühim. Elbette, yüksek nitelikli tavsiyeler sunmak için teknik bir geçmişe gereksiniminiz olacak. Hizmetler, sistemleri takdir, testler yürütme ve tavsiye vermeyi içerir.


Siber güvenliğe odaklanmaktansa umumi tavsiye vermeyi tercih ediyorsanız, bunun yerine bir pc teknolojileri danışmanlığı başlatabilir ve şirketlerin problemini çözmelerine yardımcı olması için problem giderebilirsiniz.


34. Halkla temaslar danışmanlığı

Bir halkla temaslar danışmanlığı yürütmek, bir sosyal medya pazarlama ajansı yürütmeye benzeri, ama sosyal medyayı yürütmenin beraberinde, basın bültenleri, kampanyalar ve kamu imajı ile ilgili düşüneceksiniz.


Halkla temaslar danışmanları karakteristik olarak bir ajansa yahut halkla temaslar firmasına tabi olmak mecburiyetinde değil. Artık bunun yerine serbest danışman olarak çalışmak elverişli bir opsiyon durumuna gelmiştir. Sonunda bunu evde ilave iş olarak uygulamak yerine kendi ajansınızı dahi kurabilirsiniz.


35. Üniversite danışmanlığı

Birçok anababa ve talebe için iyi bir üniversiteye girmek çok önemlidir ve bunun olma ihtimalini çoğaltmak için büyük miktarlarda para ödemeye isteklidirler.


Kendiniz iyi bir üniversiteye gittiyseniz, niçin başkalarına tıpkı şeyi nasıl yapacaklarını öğreterek evde ilave iş yapmıyorsunuz?


Sağlam bir eğitim geçmişinden başka, gereksinim duyduğunuz tek şey iyi yazma becerileri ve büyük ihtimalle burs seçenekleri ile ilgili bilgi sahibi olmaktır.


Diğer koçluk ve müşavirlik çeşitleri gibi, her şey video yahut telefon görüşmeleri vasıtasıyla yapılabilir.


36. Dropshipping

Stoksuz satım yardımıyla bir çevrimiçi mağaza açmak ve evde iş uygulamak her zamankinden daha basit duruma geliyor.


Shopify gibi üçüncü taraflar vasıtasıyla ürünleri listeleyerek envantere kendiniz dokunmanıza lüzum kalmadan mal satabilirsiniz, ama elbet üçüncü doğrultu komisyonunu ödemeniz lazım olur.


Ancak ne tür bir mahsul satmak istediğinizi adamakıllı düşünün. Kar elde etmek için kıyaslayarak pahalı mamüller ve büyüyen bir piyasa seçmeniz gerekecek.


37. Sosyal medya danışmanı

Sosyal medya merkezli evde iş yapmanın bir başka yolu dahi sosyal medya müşavirlik hizmeti sunmaktır. Bir sosyal medya danışmanı, işletmelerin hesaplarını direkt olarak yönetmek yerine sosyal medya kanallarını nasıl geliştirebilecekleri hususu ile ilgili tavsiyelerde bulunur.


38. Twitch

Twitch, açılmış ara en bilindik oyun yayın platformudur. Birçok meşhur de kendi video akışlarını başlattı. Tutkulu bir oyuncuysanız, en sevdiğiniz oyunları oynarken çevrimiçi olarak para kazanacağınız için bu sizin için olağandışı bir evde iş olur.


İlk olarak, fazlası insanın Twitch’te yayınlamadığı oyunları aramaya çalışın. Bu, rekabetinizi düşürmenize yardım edecektir. Daha çok takipçi çekmek için yayını oldukça keyifli duruma getirin.


İkincisi, iyi bir takip tabanı elde ettiğinizde, bazıları başkalarından daha iyi ödeme yapsa dahi, Twitch akışınızdan para kazanmanın pekçok yolu vardır.


Bkz: Twitch’ten Para Kazanma Yolları 2021 (Nasıl Kazanılır?)


39. Domain ticareti

Domain ticareti, evde uygulanabilecek başka bir yüksek kazançlı iştir. Ancak burada domain satın alabilmek için azıcık yatırıma gereksiniminiz var.


Uzman olmalısınız YA DA bu işe başlamadan evvela ayrıntılı bilgi almanız gerekiyor. Güvenilir bir domain kayıt kuruluşundan 10 $ ‘dan daha az bir fiyata domain satın alabilir ve ileride gereksinim sahiplerine yüzlerce dolara satım yapabilirsiniz.


Buradaki beceriniz, şimdilik rezerve edilmemiş olağandışı alan isimlerini belirlemektir ve ileride şirketler bu kısmı satın almaya çalışabilir.


Şirketler seçtikleri kısmı bulamadıklarında uyuşma için alan sahibiyle iletişime geçerler ve fiyatı saptamak sizin elinizdedir.


Hatta alan adlarınızı açılmış artırmaya dahi koyabilirsiniz, böylelikle insanlar direkt olarak istediğiniz fiyattan satın alabilir.


Bkz: Domain/Web Sitesi Alıp Satarak Yaparak Para Kazanmak


40. Amazon Mekanik Türk

Daha evvela açıkladığım gibi yeni iş düzeni arttık dış kaynak tüketimi hususu ile ilgili çok daha arzulu. Mturk, aklınızın ucundan geçmeyecek görevleri dahi içerebilir. Aslında şunlar mikro görevler olarak biliniyor. Bunlara evde ilave iş olarak kıymet biçilebilir ve uygulamak için Mturk en iyi yerdir.


Amazon, ademoğlu dokunuşuna gereksinim duyan türlü mikro görevler için iş gücüne gereksinim duyuyor. Görevler, bir cümleyi Almanca ‘ya (yahut değişik bir dile) çeviri etmeyi, belli anahtar kelimeler için arama neticelerini denetlemeyi yahut bir makale üstünde çalışmayı içerebilir.


Görevler epey basit olmakla beraber, her biri üstünde çalışmanız için size bir oran ödeme yapılır. Bu mikro görevleri gereğince süratli bir şekilde yaparsanız, mühim miktarda evde ilave iş yapabilirsiniz.


Bunu evde ilave iş olarak yapabilirsiniz ve çok olmasa dahi boş zamanlarınızda bir oran para kazanmanızı sağlayacaktır.


Sonuç


Evde uygulanabilecek işlere dair yukarda anlatılan bütün değişik yolları keşfettikten sonra, şimdi size elverişli evde iş fikrini seçme zamanı.


Aslında evde uygulanabilecek ilave işler arasından hangisini seçtiğin gerçekte mühim değil, ilk etapta kabul faktör gereken bir şey var. Bir gecede milyoner olmayacaksın.


Aslında, ilkin epey ufak miktarda kazanacaksın, ama zaman içinde alın teri sermayenizin faydalarından yararlanabileceksiniz. Yarın yüksek bir yere ulaşabilmek için derhal bir evde iş düşüncesine başlamalısınız.


Daha evvela de belirtildiği gibi, zamanınızın paradan çok daha kıymetli olduğunu her daim hatırlamanız lazım olur. Zamanınız para kazanmak için daha çok evde iş modeli bulmanıza yardımcı olacak.


Bu sebeple, zamanınızı daha verimli kullanmak için pasif gelir akışları yaratmaya odaklanın, böylelikle yarıştan çıkıp mühim olan şeylere odaklanabilirsiniz.


Ancak o vakit caddeleri fethedebilir ve evde uygulanabilecek işler vasıtasıyla iyi para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak: https://kozmik.org/sermayesiz-is-fikirleri-2021/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim