3D MODELLEME

 Yeni başlayanlar yahut CAD dünyasına bildik olmayanlar için 3D modelleme baş mikser olur. Ancak 3D modelleme uygulaması seçeneklerinizi ve esas kavramları bilmek, başlangıç ​​için en iyi yoldur. Başlangıç için önerebileceğimiz 10 bedava 3D modelleme uygulaması arasından sizin için elverişli olduğunu düşündüğünüz bir yazılımla 3D modellemede gelişmek için işe koyulabilirsiniz.


Tinkercad


En iyi bedava 3D modelleme uygulaması listesinin ilk esnasında bulunan Tinkercad, Autodesk yönünden yapılan online bedava bir 3D modelleme yazılımıdır.


Özellikle 3D modelleme tecrübesi olmayan çocukların ve yetişkinlerin kolaylıkla kullanabileceği kullanıcı arkadaşı ve basit bir ara yüze sahiptir.


En erişilebilir 3D modelleme uygulaması olan Tinkercad, 3D’nin bütün esas kavramlarını öğretir; küp silindir yahut küre gibi basit geometrik şekilleri kolaylıkla sürükleyip çalışma alanına bırakarak bir CAD modeline dönüştürmenize müsaade verir.


Aynı vakitte, değişik 3D yazıcı servisleri ile bir bağlantısı vardır ve birtakım pratiklerle ilk 3D modelinizi çok süratli bir şekilde yapabilirsiniz.


Sketchup


Mevcut olan en basit ve en elastik 3D modelleme uygulaması olarak kabul edilen SketchUp, 2000’den tarihinden beri hizmet veriyor. Ücretsiz ve pro olmak suretiyle iki sürüme sahip.


Ücretsiz versiyonu online olan Sketchup’ı internet sitelerine üye olarak online bir şekilde kullanabilmeniz mümkün. Açık ve sezgisel dizayn araçları ve kullanıcı arkadaşı kullanıcı ara yüzü yardımıyla 3D modellemeye başlamak için en iyi seçimlerden biridir.


Aslında mimarlar, tasarımcılar ve film üreticileri için tasarlanan Skethcup ile ileri seviye komplike ve büyük nesneler tasarlanabilir. Bu sebeple pro versiyonunda değişik özellikler için değişik ödeme planları yer almakta. Başlangıç seviyesini geçip daha ileri seviyelere geçerseniz bu planlardan sizin için elverişli olanlardan birini tercih edebilirsiniz.


Vectary


Vectary, 3D modelleme ve ani görüntüler oluşturma kapasitesine sahip online tabanlı bir yazılımdır. Grafik, mahsul ve oyun tasarımına yoğunlaşan tasarımcılar için ve ayrıyeten 3D baskı için geliştirilmiştir. 3D modelleme ile ilgilenen cümle alem yönünden kullanılabilir.


Vectary yazılımını kullanmanız için deneyimli olmanız gerekmez. Sadece esas verilere sahip olmanız yeterli olacaktır. Sürükle ve bırak ara yüzü ile çalışan bu 3D modelleme yazılımını öğrenmek basit olacaktır. Ayrıca kendi internet sitesinde kaydolarak ulaşabileceğiniz bedava bir versiyonu vardır.


MatterControl

MatterControl, MatterHackers internet sitesinden indirebileceğiniz bedava ve açılmış kaynaklı bir yazılımdır.


Özellikle 3D baskı için, üretici topluluğuna yöneliktir. Çok sezgiseldir ve sıfırdan bir şey yaratmanıza yahut sahip olunan modelleri özelleştirmenize imkan tanıyan bir dizayn vasıta setine sahiptir.


MatterControl ayrıyeten modelleriniz için 3D yazıcıya hazır olmalarını gerçekleştiren bir dilimleyici işlevine sahiptir. Yeni başlayanlar için modelleri değiştirmeye başlamak ve birtakım terimleri tanımak için elverişli olur.


MeshMixer


Meshmixer , Autodesk yönünden tasarlanan ve rastgele bir 3D nesneyi değişiklik yapmak ve düzenlemek için yapılan epey basit bir yazılımdır. Birkaç kelimeyle özetlersek, 3D modeller için Adobe Photoshop gibi.


Bu, bilhassa 3D baskı hobileri için olağanüstü bir başlangıç ​​yazılımı zira Meshmixer rastgele bir modeli planlama, tamir ve optimize etme kapasitesine sahip. Herkesin azıcık oynayarak öğrenebileceği hacimler ve yüzeyler için birtakım biçimlendirme araçlarına sahiptir. Tamamen bedava bir 3D modelleme yazılımıdır.


Onshape


Teknik ve yedek parça tasarımı için hususi olarak geliştirilmiş bir modelleme yazılımı olan Onshape , geliştirilmiş ilk tam bulut 3D yazılımdır.


Yeni başlayanlar için iyi bir opsiyon zira internet sitesine kaydolarak ticari olmayan ve eğitim gayeli kullanım için bedava bir versiyonu var. Kullanıcılar esas geometriyi çizebilecek, nesneleri çıkarabilecek ve bunları çok basit bir şekilde birleştirebilecekler. Aynı vakitte pak bir kullanıcı ara yüzüne sahiptir ve tabletler, Android ve iOS akil telefonlar gibi taşınabilir cihazlarla uyumludur, böylelikle tasarımlarınızı gittiğiniz her yerde güncelleyebilirsiniz.


Fusion 360


Autodesk yönünden tasarlanan Fusion 360, kullanıcıların parametrik modelleme yapmalarını, şekilleri çıkarmalarını yahut serbest formları oluşturmalarını gerçekleştiren kuvvetli ve doğru bir yazılımdır.


Endüstriyel dizayn gibi disiplinlerde sarfedilen profesyonel bir yazılımdır, bu nedenden tüketimi azıcık daha karmaşıktır, fakat yeni başlayanlar için iyi bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Daha basit bir 3D modelleme yazılımında bir süre deneyim edindikten sonra kolaylıkla Fusion 360’a geçiş yapabilirsiniz.


FreeCAD


FreeCAD , AutoCAD gibi başka pahalı yazılımlara seçenek olan 2002 senesinde pazara sürülen açılmış kaynaklı bir parametrik 3D yazılımıdır.


Adından dahi anlaşılacağı gibi, tamamıyla bedava. Kullanıcıların daha detaylı ve komplike modeller oluşturmasını gerçekleştiren kusursuz bir dizayn araçları setine sahiptir.


Yeni başlayanların başlaması en basit program olmayabilir, fakat öğrenme eğrisi her kullanımda daha çok şey öğrenmenize imkan sağlar. Bu yazılımın en iyi yanı, açılmış kaynak olması, kullananlara ve geliştiricilere seneler süresince yeni modüller ve vasıtalar eklemelerine müsaade vermesidir. CAD dünyasına tam manasıyla girmek talip yeni başlayanlar için en iyi opsiyon.


Sculptris

Sculptris, kullanıcıların 3D modeller için harita yahut boya dokularının beraberinde, türlü fırça darbeleriyle rastgele bir ağı düzenlemelerini sağlar. Yazılım Pixologic internet sitesinde hala para ödemeden sunuluyor, fakat bundan sonra geliştirme adımında değil, bu nedenden sizi yeni işletim sistemlerinde çalışmayabileceği konusu ile ilgili uyarıyorlar. Ancak, dijital heykel ile ilgileniyorsanız, denemeye değer.


Blender Modifiers


Son olarak, Blender‘ın yeni başlayanlar için kullanımı kolay bir 3D yazılımı olmayabilir, fakat tamamıyla açılmış kaynaklı ve bedava olduğu için listede yer almakta.


3D modellemeye bildik olmasanız dahi, modellerinize değişik bir görünüş kazandırmak için “Modifiers” menüsü gibi birtakım özelliklerle oynayabilirsiniz. Örneğin, kullanıcılar “düşük poli” efekti elde etmek için “Decimate” aracını yahut sesli bir biçim elde etmek için “Remesh” aracını yahut 3D için modelin duvarlarına azıcık kalınlık vermek için “Solidify” aracını kullanabilmeniz mümkün. Modelinize daha yumuşak bir biçim vermek için “Subdivision” yüzey aracını dahi kullanabilmeniz mümkün.


Bir çok özelliği ve modelleme stili var ve çok kuvvetli bir program, fakat yeni başlayanlar için dahi, nasıl çalıştığını öğrenmeye başlamak yararlı olur.


Bütün bu 3D modelleme uygulaması arasından hangisinin elverişli olduğu şahsa göre değişecektir. Ücretsiz oldukları için hepsini deneyebilir ve hangisinde daha rahat çalışabiliyor ve basit öğrenebiliyorsanız o 3D modelleme uygulaması ile uzmanlaşabilirsiniz.

Kaynak: https://kozmik.org/3d-modelleme-yontemi-nedir-2021/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Car configurations

[New post] #Free PC Games April 2022 UPDATE | Free Games Epic Store & Free Games Steam #freegames #epicgames free games

En sevdiğim linklerim